Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Κεραμέως / Έντρομη από τις καταλήψεις ανακοίνωσε υποχρεωτικά τηλεμαθήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεραμέως / Έντρομη από τις καταλήψεις ανακοίνωσε υποχρεωτικά τηλεμαθήματα

Νίκη Κεραμέως
(EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και μαθητές και γονείς ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να κατέβουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τις επικίνδυνες ελλείψεις στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι στα υπό κατάληψη σχολεία αρχίζει από αύριο, υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Η Νίκη Κεραμέως επιχειρεί με αυτή την κίνηση να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, προσπαθώντας να επιβάλλει εξ αποστάσεως νόμο και τάξη στα σχολεία. Όπως ανέφερε σε δήλωσή της, το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, με βάση τις οδηγίες που σταλεί στην αρχή του σχολικού έτους. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση» υποστήριξε.

«Αντιδημοκρατικό μέτρο» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί – Κατεβαίνουν στο δρόμο με μαθητές και γονείς

«Αυτά είναι απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά μέτρα» υπογράμμισαν στην «Αυγή» κύκλοι της ΟΛΜΕ. «Υπονομεύεται ευθέως η προσπάθεια που γίνεται από το μαθητικό κίνημα να προβάλλει τα δίκαια αιτήματά του. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν τους αγώνες των μαθητών, ενώ έχουν δείξει έμπρακτα ότι τους στηρίζουν» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουν αύριο Πέμπτη τις φωνές τους με εκείνες των μαθητών τους και των γονέων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν μάλιστα κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

«Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας. Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές» σημειώνουν καθηγητές και δάσκαλοι στο κάλεσμά τους στην κινητοποίηση.

«Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή! Θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά» διακηρύσσει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Καταγγέλλει τη συκοφάντηση και διαστρέβλωση του αγώνα των μαθητών, αλλά και την απαράδεκτη καταστολή και τρομοκρατία που αντιμετωπίζουν. «Τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες! Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην είναι,  φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις… Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!» υπογραμμίζει.

«Κανένας γονιός να μη λείψει από το νέο μαθητικό συλλαλητήριο» τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. Σε ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της σε ό,τι αφορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, υπογραμμίζοντας «φτάνει πια η κοροϊδία με την ατομική ευθύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Ν. Κεραμέως

Για κινήσεις πανικού και επίδειξη δήθεν «πυγμής» από πλευράς της υπουργού Παιδείας απέναντι στις δίκαιες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος, κάνει λόγο η ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ως εκεί φτάνει η παιδαγωγική της αντίληψη» σχολιάζει για τις ανακοινώσεις Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση και τα μαθήματα τα Σαββατοκύριακα, χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα στα σχολεία που έχουν καταγραφεί κινητοποιήσεις. «Ούτε φυσικά φαίνεται να την απασχολεί ότι με πρόσφατη απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είχε εντοπίσει σωρεία προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Η ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το άνοιγμα των σχολείων έγινε με σοβαρότατες αστοχίες, λάθη και ελλείψεις. «Και σήμερα, με αστυνομία, εισαγγελικές παρεμβάσεις, επεμβάσεις ομάδων ‘αγανακτισμένων’ πολιτών (όπως έχει καταγγελθεί σε κάποιες περιπτώσεις) και γενικευμένο αυταρχισμό, δεν καλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες, μόνο θα διογκώνονται, σε βάρος των παιδιών και της εκπαίδευσης» σημειώνει και καλεί την υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL