Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κορωνοϊός / Τρέχουν τελευταία στιγμή να μετατρέψουν ΜΕΘ λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τρέχουν τελευταία στιγμή να μετατρέψουν ΜΕΘ λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων

Ευαγγελισμός γιατροί Νοσηλευτές
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) απέστειλε σήμερα έγγραφο προς τις διοικήσεις έξι νοσοκομείων με τα οποία τους ζητά να μετατρέψουν υπάρχουσες κλίνες Μονάδων αυξημένης Φροντίδας και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε ειδικές ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του covid-19.

Πρόκειται λίγο-πολύ για επανάληψη του σεναρίου που ίσχυσε την πρώτη φάση της πανδημίας, όταν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εκλήθη να ανταποκριθεί σε έκτακτες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει σχετική προετοιμασία. 

Φαίνεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας δεν έπραξε τίποτα για να δημιουργηθούν πραγματικά νέες ΜΕΘ και τώρα τρέχει να εφαρμόσει ό,τι εφήρμοσε προ μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέραν αυτού, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα να προδίδεται η πρόθεσή του να αντιμετωπίσει τα πολλαπλάσια κρούσματα με τη συνταγή του περασμένου Μαρτίου.

Άγνωστο παραμένει δε τι θα συμβεί με ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται σε ΜΑΦ και ΜΕΘ, ή τι θα συμβεί σε όσους πολίτες ασθενήσουν κατά την επόμενη περίοδο και χρειαστεί η νοσηλεία τους σε τέτοιες μονάδες.

Το έγγραφο απευθύνεται στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Ελπίς», «Λαϊκό», «Γεννηματάς» και «Κωνσταντοπούλειο». Ζητά η μετατροπή των κλινών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα έγγραφα:

ΥΠΕ 1
ΥΠΕ 2

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL