Βρέθηκε η λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας της Αριστοτέλους, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο.
Η συνάντηση έγινε την προηγούμενη Τρίτη και από το μεσημέρι της Παρασκευής το «Λαϊκό» παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων, προκειμένου οι χημειοθεραπείες των ασθενών «να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις», τονίζει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν η δεύτερη, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, κατά την οποία δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, καθώς υπήρχε έλλειψη στα αντίστοιχα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.
Το γεγονός κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), προειδοποιώντας ότι «η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασής τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή».
Τέλος, στην ανακοίνωσή του το ΜΚΙΕ σημείωνε ότι και με άλλες οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων είχαν, τα οποία δεν επαρκούσαν, και καλούσε το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ