Live τώρα    
Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας Γερμανίας προκαλεί το σχόλιο του υποψήφιου καγκελαρίου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρικ / Όποιος δεν αρέσει στους Γερμανούς είναι... "κλόουν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας Γερμανίας προκαλεί το σχόλιο του υποψήφιου καγκελαρίου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρικ / Όποιος δεν αρέσει στους Γερμανούς είναι... "κλόουν"

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε το σχόλιο του υποψήφιου καγκελαρίου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρικ, ότι στην Ιταλία κέρδισαν δυο «κλόουν» τις εκλογές. Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που από προχθές πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε το δείπνο που είχε προγραμματίσει με τον Στάινμπρικ εξαιτίας του σχολίου, το οποίο χαρακτήρισε προσβλητικό. Ο Στάινμπρικ, από την πλευρά του, έσπευσε να εκφράσει την κατανόησή του για την ακύρωση της συνάντησης «εξαιτίας της εσωτερικής κατάστασης στην Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης είχε δηλώσει το βράδυ της Τρίτης σε μια συζήτηση για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ότι «έως ένα βαθμό είμαι τρομοκρατημένος που κέρδισαν δύο κλόουν τις εκλογές, ο Μπέπε Γκρίλο, κωμικός εξ επαγγέλματος, και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας κλόουν με υπερβολική δόση τεστοστερόνης». Σύμφωνα με τον Στάινμπρικ, δε, οι Ιταλοί δεν ψήφισαν ενάντια στη λιτότητα, αλλά ψήφισαν υπέρ δύο λαϊκιστών.

Να σημειωθεί ότι ο Στάινμπρικ δεν προκαλεί για πρώτη φορά διπλωματικό επεισόδιο. Οι Ελβετοί ακόμη δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι το 2009, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, τους είχε απειλήσει με το… ιππικό, εάν δεν συναινούσαν στη φορολόγηση των καταθέσεων των Γερμανών στις ελβετικές τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0