Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C18.2°C
4 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.6°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.0°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C11.8°C
0 BF 87%
Αναστάτωση στο Μαξίμου από την παραδοχή του υπουργού στην ελβετική τηλεόραση / Ο Άδ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η Novartis δωροδοκούσε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναστάτωση στο Μαξίμου από την παραδοχή του υπουργού στην ελβετική τηλεόραση / Ο Άδ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η Novartis δωροδοκούσε

Σάλο και νέο εκνευρισμό στο Μαξίμου προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως «εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς». Η κυβέρνηση σιώπησε και δεν υπερασπίστηκε τον υπουργό της παρά την πολιτική πίεση που της ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης προχώρησε σε αυτή τη δήλωση στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο δόθηκε μεγάλος αγώνας από ποικιλώνυμα συστήματα για να μην προβληθεί από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Όμως ο Άδ. Γεωργιάδης, με την κυνική δήλωση «εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές», έστρεψε με αρνητικό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας. Ουσιαστικά ομολόγησε ότι υπάρχει σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, και μάλιστα λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης του ντοκιμαντέρ (κλήση της δημοσιογράφου ως μάρτυρος, προβολή του ντοκιμαντέρ στην Επιτροπή κ.ά.). Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Προκαταρκτική θα προχωρήσει στον προγραμματισμό των εργασιών της.

"'Σκευωρία' και η παραδοχή Γεωργιάδη;"

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύθηκε την ομολογία Γεωργιάδη. “‘Σκευωρία’ και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;» αναρωτήθηκε το γραφείο Τύπου του κόμματος και επεσήμανε: «Νομίζαμε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis. Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε κι άλλα να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis.

Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: ‘Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές’. Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του Άδ. Γεωργιάδη περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν, αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν σχολίασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη...

"Απομόνωσαν τη φράση μου"...

Ο Άδ. Γεωργιάδης πέρασε το σαββατοκύριακό του προσπαθώντας να ανασκευάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε και να ηρεμήσει το Μαξίμου. Υποστήριξε ότι έγινε απομόνωση της δήλωσής του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανοησία» και «σπέκουλα», ενώ αξιολόγησε ως σημαντικό το ότι η συνέντευξη ήταν παλαιά, καθώς δόθηκε προ ενός έτους...

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι εξήγησε στη δημοσιογράφο της ελβετικής τηλεόρασης πως «όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μία ανοησία», γιατί εξαιτίας του claw back «δεν μπορούσε η εταιρεία να κερδίσει περισσότερα χρήματα» από τις αποφάσεις που λάμβανε για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Και μετά πρόσθεσε στη συνέντευξή του:

«Έτσι λοιπόν με την απόφασή μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εφάρμοσαν τον νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με τον δικό μου νόμο για το claw back. Δεν τον άλλαξαν καν. Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση, η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL