Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.3°C24.3°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
3 BF 33%
Απορρίφθηκε η αίτηση πολιτικού ασύλου του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίφθηκε η αίτηση πολιτικού ασύλου του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ

Στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ στέκονται όλες οι οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς και εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια σπάνια ίσως στιγμή συμφωνίας για να στηρίξουν το αίτημά του για πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε ήδη σε πρώτο βαθμό, ενώ υπάρχει εν ενεργεία ένταλμα των πακιστανικών αρχών για το οποίο υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση του από το 2007! «Δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Θέλω μόνο να μην υπάρχει αδικία, φασισμός και ρατσισμός» είπε ο ίδιος ευχαριστώντας όλους όσοι στέκονται πλάι του.

Η προσφυγή του προέδρου της Πακιστανική Κοινότητας σε δεύτερο βαθμό εξετάζεται στις 4 Αυγούστου, καθώς η αίτησή του αρχικά απορρίφθηκε από την Υπηρεσία Ασύλου, η οποία θεώρησε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο Τζ. Ασλάμ εκζητείται από τις αρχές του Πακιστάν, παρ’ όλο που στην ιστοσελίδα τής πακιστανικής πρεσβείας στην Ελλάδα εμφανίζεται ως νούμερο ένα αναζητούμενος, εξήγησε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Παπαδόπουλος από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), που ανέλαβε την υπόθεση του Τζ. Ασλάμ.

Δράση που ενοχλεί

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο δραστήριος πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ομόνοια», έχει πρωταγωνιστήσει στις καταγγελίες των απαγωγών συμπατριωτών του από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες το 2005, έχει καταγγείλει πρακτικές δωροδοκίας από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα αλλά και ρατσιστικές επιθέσεις, ρατσιστικές εργοδοτικές συμπεριφορές και επιθέσεις, ενώ είναι παρών και στις δυσκολίες αυτού του τόπου, όπου ζει εδώ και 25 χρόνια, όπως φάνηκε και στις πλημμύρες της Μάνδρας, όπου έσπευσε να βοηθήσει μαζί με την Κοινότητα, όπως υπογράμμισαν η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Θανάσης Καμπαγιάννης. Αυτή του η δράση έχει ενοχλήσει, και ειδικά τις αρχές της χώρας του, που δεν του δίνουν διαβατήριο από το 2005, όπως επισήμανε ο Β. Παπαδόπουλος.

Ο Θ. Καμπαγιάννης υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες του για φασιστική βία μάλιστα αναγνωρίστηκαν εντέλει από τις ελληνικές αρχές και έτσι ο εισαγγελέας Εφετών τον κάλεσε ως μάρτυρα εκ του κατηγορητηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συνάντηση Ν. Μιχαλολιάκου με τον πρέσβη του Πακιστάν!

«Ο Τζαβέντ έδωσε και δίνει τη μάχη της συνύπαρξης και της ειρηνικής συμβίωσης των Πακιστανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με τους ντόπιους» είπε ο Θ. Καμπαγιάννης αναφερόμενος και στη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και συνάντηση έκανε ο Πακιστανός πρέσβης με τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο για να συμφωνήσουν κατά της δράσης του Τζαβέντ. Τέτοιο είναι το μένος, που έφτασε να συναντηθεί πρέσβης μουσουλμανικής χώρας με τον αρχηγό της συμμορίας των ταγμάτων εφόδου που έκαιγαν τζαμιά» και κατέληξε λέγοντας ότι «λογοδοτούμε στη Νουρ, τη δεκαπεντάχρονη κόρη του Τζαβέντ, που δεν έχει γνωρίσει άλλη χώρα για πατρίδα».

«Η περίπτωση του Τζαβέντ Ασλάμ είναι κάθε λέξη της σύμβασης της Γενεύης» τόνισε η Τ. Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας ότι έγινε πρόσφυγας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής του δράσης εδώ και κινδυνεύει εάν επιστραφεί στο Πακιστάν. Επισήμανε δε ότι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας έχει ισχυρούς δεσμούς πια με τη χώρα μας, η οικογένειά του ζει νόμιμα εδώ, ενώ η κόρη του -η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα- δικαιούται την ελληνική ιθαγένεια μόλις τελειώσει το λύκειο.

Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης δήλωσε ότι θα σταλεί επιστολή προς όλες τις ευρωομάδες -πλην των φασιστών- και θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντιφασιστική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση

Για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μίλησε επίσης ο διευθυντής του σχολείου όπου λειτουργεί το πακιστανικό σχολείο τις Κυριακές και από το κόμμα των Πειρατών και τους Πράσινους Θ. Γούναρης και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου. Ο Β. Χρονόπουλος από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εξέτασης της προστασίας όσων, όπως και ο Τζ. Ασλάμ, δεν έχουν διαβατήριο από τις χώρες τους, ενώ ο Γιουνούς Μοχαμαντί από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων αναφέρθηκε στα προβλήματα της διαδικασίας απόδοσης ασύλου που μπορεί να αφήσει ακόμα και θύματα βασανιστηρίων χωρίς άσυλο.

Στη συνδικαλιστική και αντιφασιστική του δράση αναφέρθηκε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, ενώ τη στήριξή τους εξέφρασαν οι Μ. Σκορδαλή από το ΚΚΕ, Χρ. Λαμπούδη από το ΠΑΜΕ, Γ. Μυλωνάς από το ΕΚΑ, Γ. Σηφακάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θ. Αμπλάς από τη ΓΣΕΕ, Π. Αντωνόπουλος από το ΝΑΡ και μέσω μηνυμάτων ο Κρ. Αρσένης από το ΜέΡΑ25 και ο Βασίλης Βασιλικός, ενώ παρόντες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Ν. Ηλιόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Γ. Ψυχογιός και Αννέτα Καββαδία, καθώς και μέλη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μοαβία Άχμεντ από το Ελληνικό Φόρουμ Mεταναστών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL