Live τώρα    
ΑΤΖΕΝΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΤΖΕΝΤΑ

"Παράβαση"

Στον πολυχώρο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57) παρουσιάζεται απόψε στις 8 μ.μ. το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Παράβαση», επικεντρωμένο, μεταξύ άλλων, στο αρχαίο δράμα, στη μοντέρνα εικαστική δημιουργία, και σε ζητήματα διαχείρισης πολιτισμού και πολυπολιτισμικότητας. Την «Παράβαση», που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις 'Ταξιδευτής', υπογράφουν οι κάτωθι παραβάτες: Δήμος Αβδελιώδης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Νάνος Βαλαωρίτης, Νένα Βενετσάνου, Μανώλης Γλέζος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κυριάκος Κατζουράκης, Αναστασία Μαρινοπούλου, Μανώλης Μαυροματάκης, Κώστας Μητράκας, Αλέξανδρος Μουτζουρίδης, Δημήτρης Νάκος, Μάνια Παπαδημητρίου, Ήρα Παπαποστόλου, Πέπη Ρηγοπούλου, Ισαάκ Σούσης, Γιάννης Στεφανάκης και Αντέλ Χακίμ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και τους φίλους της «Παράβασης» που θα ανοίξουν οι Νένα Βενετσάνου, Πέπη Ρηγοπούλου, Κώστας Παπαδόπουλος και Κυριάκος Κατζουράκης.

Καταστρατήγηση του Συντάγματος

Παρουσιάζεται απόψε το νέο βιβλίο του καθηγητή Κώστα Χ. Χρυσόγονου "Η καταστρατήγηση του Συντάγματος στην εποχή των μνημονίων" (εκδ. Λιβάνη) στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (Βασ. Γεωργίου Α' 2, Πλ. Συντάγματος). Θα μιλήσουν οι Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Πανούσης, καθηγητής-βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ., Πέτρος Παραράς, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ιωάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πρόσβαση άνευ ορίων

Παρουσιάζεται απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109) το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) που προσβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά παραστάσεις που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία, ώστε να πάψει ο αποκλεισμός τους. H εκδήλωση ξεκινά στις 5.30 μ.μ. με παρουσίαση του συνολικού προγράμματος, ενώ από τις 6.30 μ.μ. και μετά στα φουαγιέ της Στέγης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα βιωματικά εργαστήρια με επίκεντρο τον σύγχρονο χορό, ανοιχτά σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη, σε συνεργασία με το British Council και τους άλλους εταίρους, θα προτείνει μια εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κύκλους των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 213-0178002 και με e-mail στο [email protected].

Δημήτρης Ποταμίτης

Βραδιά αφιερωμένη στον Δημήτρη Ποταμίτη η αποψινή, με την παρουσίαση του παιδικού του έργου "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη", σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, ενώ άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του θα μιλήσουν για το έργο του και θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ "Ο ιδεοποιός" του Χρήστου Προσύλη. Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (πλ. ΗΣΑΠ, Ν. Φάληρο), στις 8 μ.μ.

Χρήστος Μποκόρος

Πάνω σε σανίδια από ορεινές γέφυρες, ο Χρήστος Μποκόρος ζωγραφίζει τα ελάχιστα απαραίτητα της ζωής: λίγο φαγητό, νερό να ευπρεπιστούμε, ένα κατάλυμα, και μια πόρτα ανοιχτή. Αυτά τα έργα συναποτελούν την έκθεση "Τα στοιχειώδη, μια ζωγραφική άσκηση αυτογνωσίας και στοχασμού για τη σχέση με την καταγωγή και τη βιωμένη ιστορία", που εγκαινιάζεται απόψε στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στις 8 μ.μ.

Τουρκοκρατία

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις οργανώνουν απόψε στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Απόστολου Διαμαντή "Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας". Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, πλ. Συντάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0