Live τώρα    
Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες ο Π.Μοσκοβισί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες ο Π.Μοσκοβισί

Υπέρ της πρότασης επιβολής κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες τάχθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Το Σάββατο ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι η μεταναστευτική πίεση που δέχεται η ΕΕ δεν είναι ίδια με αυτή που αντιμετώπισε το 2015 και ότι όσες χώρες ισχυρίζονται κάτι τέτοιο «δεν λένε την αλήθεια».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στην πρόταση να επιβάλλονται κυρώσεις στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες. «Μάλλον τη στηρίζω», σχολίασε ο Μοσκοβισί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε μάλιστα ότι η τρέχουσα κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά μεταναστευτική.

«Η πιο οξεία μεταναστευτική κρίση είναι πίσω μας. Το 2015 περισσότερο από 1 εκατ. άνθρωποι ήρθαν στην ήπειρό μας και ζήτησαν άσυλο. Κυρίως ήρθαν στην Ελλάδα από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», σημειώσε ο Π.Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη άρχισε να μειώνεται από το 2016.

Το 2016 περίπου 369.000 μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη, ενώ το 2017 ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 140.000 ανθρώπους. Από την αρχή του έτους 28.000 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει στην Ευρώπη, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0