ΟΛΘ
Τον Ιούλιο οι δεσμευτικές προσφορές
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον ΟΛΘ, απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης του λιμένα. Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Δημήτρης Μακρής, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης σε επενδυτές. Ο ίδιος ανέφερε πως εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση πακέτου μετοχών του ΟΛΘ. Μεταξύ των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, τουλάχιστον τέσσερα φαίνεται ότι το διατηρούν, καθώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροποίησή του.
Επιτροπή Ανταγωνισμού
«Πράσινο φως» σε Fraport
Το πράσινο φως στη συμφωνία για απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία Fraport AG επί των περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου και των περιφερειακών αεροδρομίων Αιγαίου άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
ΕΛΓΕΚΑ
Στα 320.000 ευρώ η πώληση της Diakinisis Logistics
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 60% της «Diakinisis Logistics Services (CY) LTD, που κατείχε η ΕΛΓΕΚΑ μέσω της Elgeka (Cyprus) LTD. Η συμμετοχή αυτή μεταβιβάστηκε στην C.A. Papaellinas LTD, η οποία ήδη κατείχε το ποσοστό της τάξεως του 40% στη Diakinisis Κύπρου, έναντι 320.000 ευρώ. Εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2016 και συνδέονταν με τη διακοπή σημαντικής συνεργασίας της Diakinisis Κύπρου είχαν σημαντική επίπτωση στον κύκλο εργασιών της εταιρείας και ως αποτέλεσμα, η εταιρεία σημείωσε κατά το α' τρίμηνο του 2016 ζημίες 170 χιλ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, η μεταβίβαση της συμμετοχής κρίθηκε απαραίτητη από τη διοίκηση της ΕΛΓΕΚΑ. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εστιάζει σε τρεις άξονες της στρατηγικής της: τον τομέα των τροφίμων μέσω της ΕΛΓΕΚΑ, τα logistics στην Ελλάδα μέσω της Διακίνηση και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και του αποτυπώματος του σε εξειδικευμένες (niche) αγορές, μέσω θυγατρικών με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Βιοτρός.