Live τώρα    
Ν. Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα επιστρέφουν θετικά στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα επιστρέφουν θετικά στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος (Video)

//www.youtube.com/embed/FiqqxM2paOE?rel=0

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Σε δύο κρίσιμες αποφάσεις από την Ευρώπη, οι οποίες δεν ακούστηκαν στα δελτία ειδήσεων αναφέρθηκε χθες το βράδυ στην έκτακτη εκπομπή του ALPHA για τις εκλογές ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ Νίκος Φίλης και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας.

Πρώτον, η παράταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέχρι το τέλος Ιουνίου η οποία δόθηκε σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Νίκος Φίλης υπενθύμισε ότι μόλις προχθές ο κ. Χαρδούβελης έλεγε ότι το Μάρτιο τελειώνει η ρευστότητα και θα υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησής τους. Με την απόφαση αυτή κατέρρευσε το πρόσχημα εκφοβισμού που χρησιμοποιούσε εμφατικά, η Ν.Δ. Δηλαδή δεν υπάρχει καν το στοιχείο του εκβιασμού που έλεγαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει στη ρευστότητα των τραπεζών. Το έλυσε η Κομισιόν λοιπόν δίνοντας παράταση ως την 30 Ιουνίου.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ντράγκι σε συνέντευξή του είπε ότι επίκειται αγορά κρατικών τίτλων χρέους και μάλιστα υπάρχει εισήγηση, από τον εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην ΕΚΤ για ανάλογη απόφαση.

Και τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης Ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι ειδικά στο θέμα του χρέους, που είναι το κρίσιμο θέμα και των Ευρωπαϊκών αποφάσεων που αφορούν την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας βλέπουμε ότι υπάρχει στην Ευρώπη μια ανοιχτή διαφορετική, διατύπωση απόψεων, κάτι που δεν υπήρχε το 2012.

Τέλος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της διαδικτυακής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΥΓΗ μέσω twitter που έδειξε ότι η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει θετικά στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.  

Αφορολόγητο 12.000, πάταξη της φοροδιαφυγής, μείωση αντικειμενικών στο φορολογικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για την φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι «η συζήτηση για το φορολογικό σύστημα δεν αφορά περιπτωσιολογικά, μόνο το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, που θα επανέλθει αλλά και τα διαρθρωτικά προβλήματα, τις ανισότητες, τη σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ισχύει η φορολόγηση των υποζυγίων, αλλά δεν ισχύει η φορολόγηση των επιχειρήσεων που κρύβονται πίσω από τις τριγωνικές ενδοομιλικές συναλλαγές.

Όπως επίσης ότι ποτέ δεν έχει καταπολεμηθεί η διαφθορά που για παράδειγμα στο λαθρεμπόριο καυσίμων το κράτος χάνει περίπου 10 δισ. όπως είχε ο και κ. Παπανδρέου και ο κ. Καραμανλής. Τόνισε επίσης ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι βασικό στοιχείο της φορολογικής πολιτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν μπορεί να δώσει νούμερα καθώς υπάρχει θέμα επανακαθορισμού των τιμών των αντικειμενικών αξιών. Διευκρινίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη μείωσης τους, ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης.

Δεν θα μπούμε σε ενδοαριστερό εμφύλιο ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης.Το θέμα σήμερα, δεν είναι ο σοσιαλισμός για την Ελλάδα, είναι η κοινωνική σωτηρία, οι συντάξεις, οι μισθοί, τα εργασιακά δικαιώματα, η Δημοκρατία. Αυτά υπηρετεί με ενωτικό πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ανάγκης είναι το ότι τώρα επιζητούμε την αυτοδυναμία. Υπεράνω των κομματικών επιδιώξεων υπάρχει το θέμα του πως προχωράει η χώρα και θα βρει μια νέα θέση μέσα στην Ευρώπη.

//www.youtube.com/embed/IQzbKNdNjts

//www.youtube.com/embed/zK4G_ZgifIM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0