Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.5°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C17.7°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.4°C16.6°C
1 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.8°C15.8°C
2 BF 76%
Πάσχα / Pavlova, ένα απολαυστικό επιδόρπιο με μαρέγκα, σαντιγί και φράουλες  
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάσχα / Pavlova, ένα απολαυστικό επιδόρπιο με μαρέγκα, σαντιγί και φράουλες  

Με καταγωγή, για άλλους από την  Αυστραλία και για άλλους από τη Νέα Ζηλανδία -και τα δύο έθνη ισχυρίζονται ότι είναι δικό τους δημιούργημα- αυτό το κομψό επιδόρπιο πήρε το όνομά του από τη Ρωσίδα μπαλαρίνα Anna Pavlova, αφού κατά μία εκδοχή, ο σεφ που το δημιούργησε το χαρακτήρισε τόσο ανάλαφρο όσο και η Ρωσίδα μπαλαρίνα.

 

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 ½  φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σκαφάκι φρέσκες φράουλες

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα μολύβι σχηματίζουμε στο κέντρο έναν κύκλο, περίπου 20 εκ διάμετρο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4  από την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  4. Απλώνουμε τη μαρέγκα στο ταψί στο σχήμα του κύκλου. Με ένα κουτάλι σπρώχνουμε τη μαρέγκα για να σχηματίσουμε μια ψηλότερη άκρη εξωτερικά για να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  5. Ψήνουμε στον προ θερμασμένο φούρνο για 2 ώρες. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να καθίσει στο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μαρέγκα από το φούρνο, θα πρέπει να είναι σκληρή εξωτερικά και ελαφρώς μαλακή εσωτερικά.
  6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει σε σαντιγί. Γεμίζουμε τη φωλιά της μαρέγκας και σκορπίζουμε από πάνω τις φρέσκιες φράουλες.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL