Live τώρα    
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ / "Αντίβαρο" στον θεατρικό χειμώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ / "Αντίβαρο" στον θεατρικό χειμώνα

Οι χειμερινοί μήνες αποτελούν συνήθως μια έρημο για το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας, με μόνη διαφυγή μια επίσκεψη στην Αθήνα. "Αντίβαρο" σε αυτή την αρνητική παράδοση επιχειρεί να αποτελέσει το ομώνυμο θεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνει από την Κυριακή στο Ρέθυμνο μια ομάδα που δραστηριοποιείται από το 2013 στα θεατρικά πράγματα της πόλης και ονομάζεται, ακριβώς, "Αντίβαρο".

Δουλεύοντας για την παρουσίαση της δικής τους παραγωγής, του έργου του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ Ελευθερία στη Βρέμη, η ομάδα αποφάσισε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ, το μόνο χειμωνιάτικο στην Κρήτη, φιλοξενώντας επιλεγμένα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα της Αθήνας και τις παραστάσεις τους.

«Το Αντίβαρο, αν και έχει έδρα το Ρέθυμνο, βασίζεται σε έναν πυρήνα επαγγελματιών του θεάτρου που αισθάνεται την ανάγκη να κοινωνήσει στο θεατρικό γίγνεσθαι της Αθήνας, να πάρει μέρος στις ζυμώσεις του, να συνομιλήσει μαζί του» λέει η πρόεδρός του Βιβή Χατζηκωτούλα, που πρωταγωνιστεί στην Ελευθερία στη Βρέμη.

Έτσι, το Φεστιβάλ Αντίβαρο ξεκινά τις παραστάσεις του με τη Χριστίνα Μαξούρη και τα Δανεικά παπούτσια της, την Κυριακή, στον χώρο που φιλοξενεί τις πρόβες της ομάδας, τον οποίο "μετατρέψαμε σε θέατρο με μια τεχνική παρέμβαση που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μόνοι μας", όπως λέει ο Γιάννης Χατζηβασιλείου, που εμφανίζεται σε δύο διαμετρικά αντίθετους ρόλους στο έργο του Φασμπίντερ. "Είναι παράτολμο, αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχει» υπογραμμίζει.

Η παράσταση της ομάδας θα παρουσιαστεί το τριήμερο 25-27.3, σε μετάφραση της Σωτηρίας Ματζίρη και σκηνοθεσία του Μανώλη Σειραγάκη, θεατρολόγου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. «Η ατμόσφαιρα που θέλαμε για τη δική μας παράσταση, ταιριάζει, πιστεύουμε, με την ατμόσφαιρα των παραστάσεων που φιλοξενούμε» σημειώνει.

Στη συνέχεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ο Κόλχαας του Χάινριχ φον Κλάιστ, που ερμηνεύει ο Νίκος Αλεξίου (2 Απριλίου), η Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17, που ζωντανεύει η Ηλιάνα Μαυρομάτη (5 Απριλίου) και, τέλος, η βραβευμένη Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, που παίζει η Ελένη Ουζουνίδου (12 Απριλίου).

Σ.Κ.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Με την παράσταση Δανεικά παπούτσια της Χριστίνας Μαξούρη ξεκινά την Κυριακή το Φεστιβάλ Αντίβαρο στο Ρέθυμνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0