Η παράσταση του θιάσου του Shakespeare's Globe στη "Ζούγκλα" του Καλαί, από τα πιο "καυτά" σημεία στην Ευρώπη, καθώς εκεί διαβιούν "προσωρινά" χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας.
Όμως η περιοδεία του «Globe to Globe Hamlet», που ξεκίνησε το 2014, επέτειο των 450 χρόνων από τη γέννηση του Σαίξπηρ, και θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου ημερομηνία της 400ής επετείου του θανάτου του, είναι πραγματικά παγκόσμια, καθώς έχει καλύψει μέχρι σήμερα 280.000 χλμ. και 170 χώρες, ακόμα και τη Βόρεια Κορέα, όπως λέει ο σκηνοθέτης της Ντόμινικ Ντράμγκουλ. Ανάμεσα στα διάφορα θέατρα, οι οκτώ ηθοποιοί που εναλλάσσονται σε 24 ρόλους έχουν παίξει τον Άμλετ τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Τζιμπουτί, την Ιορδανία κ.α., δίνοντας ένα νέο νόημα στη θεατρική περιοδεία.
Το Shakespeare's Globe αναβιώνει την έννοια της ελισαβετιανής περιοδείας, διαλέγοντας το κλασικότερο έργο του Σαίξπηρ, χρησιμοποιώντας ένα απλό σκηνικό εμπνευσμένο από το παρελθόν, μέσα στο οποίο οι ταξιδιώτες-ηθοποιοί αναπαριστούν όλη τη ζωντάνια του παλαιού θεάτρου.
Στον δρόμο του για την ολοκλήρωση του... γύρου του κόσμου, ο θίασος του Globe θα βρεθεί αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσει τον Άμλετ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, για δύο παραστάσεις, στις 3.00 και στις 8.30 μ.μ.