Live τώρα    
Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου / Απεργία λόγω ιδιωτικοποίησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου / Απεργία λόγω ιδιωτικοποίησης

Επ' αόριστον απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ιδρύματος.

Τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων είχαν ήδη απεργήσει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο διαμαρτυρόμενα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονταν στους επισκέπτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νέου διευθυντή του μουσείου Γκαμπριέλε Φινάλντι, η Πινακοθήκη υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ιδιωτική εταιρεία Securitas, η οποία και θα ασχολείται με την υποδοχή των επισκεπτών και την ασφάλεια των έργων που εκτίθενται. Παρ' όλο που η διοίκηση της Πινακοθήκης επιμένει ότι δεν απειλείται καμιά θέση εργασίας, ο επικεφαλής του συνδικάτου εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση ενδέχεται «να βλάψει την παγκόσμια φήμη» του ιδρύματος.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν, του αριστερού υποψηφίου για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την «αδιαλλαξία» της διεύθυνσης της Πινακοθήκης και ζήτησε να επανεξετασθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου εκτίθεται μια εκτεταμένη συλλογή πινάκων ζωγραφικής που χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Το ίδρυμα υποδέχεται ετησίως περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0