Για συμπεριφορές «καταδικαστέες» που «θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις» κάνει λόγο ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΥ, αναφορικά με το εξοργιστικό περιστατικό από οδηγό λεωφορείου.
Όπως σημειώνουν οι διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών, πρόκειται για ένα περιστατικό «απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο».
Μάλιστα, όπως φαίνεται ο εμπλεκόμενος οδηγός θα αντιμετωπίσει τις «προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με πειθαρχικό έλεγχο»
«Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου αστικών συγκοινωνιών …..αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν προβλεπόμενες κυρώσεις», σημειώνουν οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του ΟΣΥ.
Υπενθυμίζεται πως το εξοργιστικό περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα το ίδιο το θύμα μέσω του TikTok.
Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, το λεωφορείο σταματά, αλλά η ειδική ράμπα προσβασιμότητας δεν κατέβηκε ποτέ. Τότε ο οδηγός λέει στον επιβάτη «δεν έχεις βοηθό ρε;».
Όταν το άτομο με αναπηρία απαντά ότι δεν έχει βοηθό, ο οδηγός αποκρίνεται, «γιατί πας έξω;».
Τον βοηθάει τότε να επιβιβαστεί και ξεκινά δεύτερος γύρος μισαναπηρικών προσβολών, όπως «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».
@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα