Live τώρα    
Το... παιδί έλειπε με άδεια! / Προστασία Δ. Μπαλτάκου από τον Μ. Βαρβιτσιώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το... παιδί έλειπε με άδεια! / Προστασία Δ. Μπαλτάκου από τον Μ. Βαρβιτσιώτη

Στη διεύθυνση προσωπικού στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εμφανίστηκε χθες το πρωί ο Δ. Μπαλτάκος, ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, που αναζητούταν από το απόγευμα της Τετάρτης, ο οποίος έλειπε με... άδεια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ακόμη "αναζητείται" η διαθεσιμότητά του, κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την προσπάθεια παροχής κάλυψης στον "θερμόαιμο" σημαιοφόρο του Λιμενικού.

Ο γιος του Τ. Μπαλτάκου, ο οποίος υπηρετεί στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, είχε τεθεί στη διάθεση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος από την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί άμεσα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, ο Δ. Μπαλτάκος βρισκόταν σε άδεια, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτή δεν ανακαλείται, παρά μόνο σε περίπτωση επιστράτευσης... Με λίγα λόγια, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, αν κάποιος ένστολος ευρισκόμενος σε άδεια προβεί σε βίαιες πράξεις, δεν εγκαλείται από το Σώμα στο οποίο υπηρετεί. Την ίδια στιγμή, ακόμα και τώρα δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς οι πειθαρχικές κυρώσεις από το Σώμα θα του επιβληθούν με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ η οποία διενεργείται. Μέχρι τότε, η μόνη του υποχρέωση είναι να παρουσιάζεται καθημερινά στο αρχηγείο του Λιμενικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", η διαθεσιμότητα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που ο ένστολος προβεί σε βίαιες πράξεις κατά ιδωτών.

Απλή απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Δ. Μπαλτάκο σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, χθες το μεσημέρι. Η δικογραφία σχηματίστηκε στο Α.Τ. Συντάγματος μετά τη μήνυση που κατέθεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία χαρακτήρισε ελλιπή τη δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και όχι αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ έχει ζητηθεί και ιατροδικαστική έκθεση από τους μηνυτές που φέρονται ότι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας αναμένεται ο αντιεισαγγελέας του ναυτοδικείου να καλέσει τον Δ. Μπαλτάκο σε απολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0