Η θεατρική επίθεση του Βαγγέλη Βενιζέλου στον Γιάννη Στουρνάρα "συμπλήρωσε" την εμμονή του με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Κουνώντας το δάκτυλο στον υπουργό Οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος υπαινίχθηκε πως η κυβέρνηση οφείλει να υπακούει στους πολιτικούς αρχηγούς που την στηρίζουν, σημειώνοντας πάντως ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει". "Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, δεν πρόκειται για γαλαντομία κανενός υπουργού, θέλουμε εφαρμογή πολιτικών εμείς που απολογούμαστε στον ελληνικό λαό", φώναζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την άρνηση Στουρνάρα να δεχθεί όλη την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.
Κατά τα λοιπά, ο Ευ. Βενιζέλος ανάλωσε τα 4/5 της ομιλίας του για να απαντήσει στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εναλλακτικό σενάριο "την απόλυτη καταστροφή". "Ο κ. Τσίπρας είναι ο νέος μεσαιωνικός άνθρωπος", ισχυρίσθηκε ο Ευ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι "παρακαλάει να έρθει το τέλος του κόσμου και να εξαθλιωθεί η χώρα" και ότι "επενδύει στο τέλος του κόσμου, στην καταστροφή της χώρας". "Μέσα στις φαντασιώσεις του ο κ. Τσίπρας είναι και Τσάβες και Γκρίλο, όλα", είπε και μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ανευθυνότητας και στρατηγικού αδιεξόδου", "επιλογή προσωπικοτήτων και προσωπείων", "δημαγωγία και βιασμό της λογικής".
Αλ. Παπαρήγα: Μονόπαντη κριτική
Σε αντιΣΥΡΙΖικό κλίμα κινήθηκε και η παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα - η πρώτη μετά το συνέδριο του κόμματος και την αλλαγή ηγεσίας. Η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιδιώκουν την αύξηση του ΑΕΠ, το οποίο βασίζεται στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα περιοριστεί σε "πολιτική καταδίκη" του Μνημονίου, ότι έχει ίδια στρατηγική με εκείνη της κυβέρνησης. "Η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες γίνεται: Ο ένας με εκφοβισμό και ο άλλος κρύβοντας την πραγματικότητα. Δηλαδή, από δυο μεριές 'καρότο και μαστίγιο'. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται "στα Τρίκαλα στα δυο στενά", αλλά δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός. Πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει", είπε.
Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι "η αντιπαράθεση γίνεται γύρω από το ποια συνταγή βγάζει την Ελλάδα από την κρίση, βγάζει δηλαδή το κεφάλαιο, την καπιταλιστική οικονομία, από τη κρίση της". Από τη σκοπιά του λαού δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είπε η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ.
Δεν ολοκλήρωσε ο Π. Καμμένος...
Ημιτελής έμεινε η ομιλία του Πάνου Καμμένου, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης του κούναγε από το πρώτο έδρανο της ολομέλειας έγγραφα από τα οποία φαινόταν ότι ο πατέρας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (εδώ και 19 χρόνια...) έχει εγγράψει το σκάφος του σε offshore εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Η "πρωτοβουλία" του Αδ. Γεωργιάδη να μετατρέψει σε καφενείο την ολομέλεια (με την ανοχή του προεδρεύοντος Γιώργου Καλαντζή) προκάλεσε τα γέλια των βουλευτών της Ν.Δ. και ο Π. Καμμένος διαμαρτυρόμενος αποχώρησε. Το πολυνομοσχέδιο "ουσιαστικά περιλαμβάνει δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης που έχουν υπογραφεί από τους αρχηγούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές", είπε ο Π. Καμμένος.
"Στο δίλημμα 'Ελλάδα ή ευρώ' εμείς απαντάμε: ναι, αν χρειαστεί, ακόμη και επιστροφή στη δραχμή για να σταματήσει η υποταγή", είπε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προβλέποντας σύγκρουση του ΔΝΤ με την ΕΚΤ μετά τις γερμανικές εκλογές.