Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
29.1°C34.0°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
28.0°C32.9°C
4 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
30.0°C33.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
28 °C
27.8°C29.1°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
29.0°C29.6°C
2 BF 44%
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Ο Μπέος και η στοργική στήριξη της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 / Ο Μπέος και η στοργική στήριξη της ΝΔ

134001950.jpg

Αλλος δήμαρχος, αν είχε πλημμυρίσει η πόλη του δύο φορές σε τρεις βδομάδες, και μάλιστα παραμονές εκλογών, θα έτρεχε 24 ώρες το 24ωρο. Να δει τι ζημιές υπάρχουν, τι προβλήματα έχουν οι πολίτες του, ποιες λειτουργίες πρέπει να αποκατασταθούν πρώτες, τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και με τι ορίζοντα. Ο Μπέος, όχι. Ο Μπέος περιφέρεται τσαμπουκαλεμένος, καταβρέχει με τη μάνικα όποιον δεν του αρέσει στη φάτσα, ρίχνει καμιά σφαλιάρα σε κανέναν ασεβή δημότη και, άμα λάχει, τον φέρνει μετά και στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει και συγγνώμη. Ο Μπέος είναι αρσενικό παλαιάς κοπής και βαράει. Δεν είναι καμιά λουλού.

Με παρέμβασή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στ. Κασσελάκης ζήτησε από τον Μητσοτάκη να άρει την υποστήριξή του στον δήμαρχο Βόλου. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άκρως υποκριτική και κουτοπόνηρη: Εμείς, είπαν, δεν έχουμε δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, εκτός από τους περιφερειάρχες και τους υποψήφιους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά. Επομένως, ποια υποστήριξη να άρουμε;

Προφανώς η στάση αυτή είναι παραπλανητική. «Δεν υπάρχει καταλληλότερος από σένα για τον Βόλο» είχε πει ο Μητσοτάκης στον Μπέο μετά τις πρώτες πλημμύρες. Χρίσμα δεν είναι αυτό; Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν τους ζήτησε κανείς να αποσύρουν το χρίσμα τελετουργικά. Αυτό που ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης είναι να βγει η Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει τον δήμαρχο που χειροδικεί σε βάρος των δημοτών του και συμπεριφέρεται σαν μπράβος της νύχτας. Ονομαστικά, όχι με μισόλογα «τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες» και «εγώ θα αντιδρούσα αλλιώς». Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση. Και δεν θα την κάνει γιατί όλος ο κόσμος ξέρει ότι τα συμφέροντά της στην περιοχή του Βόλου συνδέονται με την επανεκλογή του Μπέου. Εξού και οι διακριτικές αποστάσεις που κράτησε από τα γεγονότα ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης: Τέτοιος είναι, βρε παιδιά, ο άνθρωπος, έτσι είναι ο χαρακτήρας του, αξιολογείται και κρίνεται από τους δημότες, εγώ δεν θα το έκανα… Δεν υπάρχει πιο σταθερή στήριξη από τέτοιες αμήχανες δηλώσεις σε αυτό το σχεδόν στοργικό ύφος. Ας σκεφτεί κανείς τι χαμός θα είχε γίνει αν είχε χειροδικήσει σε δημότες κάποιος δήμαρχος που η Ν.Δ. αντιπολιτεύεται.

Το πιο πονηρό από όλα, του Μ. Βορίδη, είναι εκείνο το «αξιολογείται και κρίνεται από τους δημότες». Ο Βορίδης ξέρει ότι ο Μπέος ψηφίζεται από τους Βολιώτες ακριβώς επειδή είναι αυτό που είναι: τυπικός αθλητικός παράγοντας, που τραμπουκίζει τους αντιπάλους του, «τρέχει» την ομάδα της πόλης και φέρνει και μερικές φίρμες να τραγουδήσουν τα Χριστούγεννα. Μια χαρά της κάνει της Ν.Δ., αρκεί μπροστά σε κόσμο να κρατάνε τους τύπους και τις αποστάσεις. Όπως μια χαρά της κάνει και ο Κώστουρος του Ναυπλίου, αυτός που πέταγε σκουπίδια και ακαθαρσίες έξω από το σπίτι του αντιπάλου του. Όπως μια χαρά της κάνει και ο Καμπόσος του Άργους, που κάποτε αναγκάστηκε να τον διαγράψει για αντισημιτισμό, αλλά τώρα τον ξαναμάζεψε χωρίς την παραμικρή δικαιολογία.

Σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτό είναι το επίπεδο της Νέας Δημοκρατίας στον αυτοδιοικητικό χώρο. Ας ελπίσουμε ότι οι κάτοικοι του Βόλου, που έχουν βουλιάξει δύο φορές φέτος, θα δουν το θέμα της πόλης τους πιο ώριμα και στις εκλογές της Κυριακής θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Ο Βόλος, πόλη με παράδοση στους εργατικούς και δημοκρατικούς αγώνες, αξίζει κάτι καλύτερο από τον Μπέο και τη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται πίσω του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL