Εννέα ημέρες μετά τις διαρροές για θεσμικό κόλλημα που εμποδίζει ένα τηλεοπτικό debate μεταξύ υποψηφίων για το Δήμο της Αθήνας, η διοίκηση της ΕΡΤ προσπαθεί να προσπεράσει και την αντιπρόταση για διεξαγωγή συζητήσεων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην πρωτεύουσα της χώρας.
Η αρχική πρόταση για διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των υποψηφίων είχε απορριφθεί από το Ραδιομέγαρο μέσω διαρροών, αντί να υπάρξει σαφής τοποθέτηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, στα αιτήματα που είχαν υποστηρίξει ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, αλλά και ο νυν Δήμαρχος με τη ΝΔ Κώστας Μπακογιάννης.
Ως εμπόδια παρατέθηκαν η έλλειψη θεσμικού πλαισίου για την συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής αντίστοιχης με την διακομματική στις εθνικές εκλογές, η απουσία ανάλογου debate στο παρελθόν, αλλά και η πιθανότητα να «αδικηθούν» άλλοι Δήμοι για τους οποίους θα υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον ή απαίτηση.
Από το ΑΜΠΕ είχε τονιστεί τότε ότι η ΕΡΤ ήταν πρόθυμη αντί τηλεμαχίας να φιλοξενήσει τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων με συμμετοχή κάθε φορά των 2/3 των επικεφαλής των συνδυασμών.
Όπως σημειώνει την Τετάρτη με νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, ο πρώτος είχε δεσμευτεί εγγράφως ότι η ΕΡΤ θα διοργάνωνε τέτοιες συζητήσεις «το αμέσως επόμενο διάστημα», αλλά «ενώ έχουν περάσει ήδη 9 ημέρες, δεν έχω λάβει ακόμα καμία αντίστοιχη πρόσκληση, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το τι τελικά θα γίνει».
Καλεί ταυτόχρονα τον κ. Ζούλα να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας την θετική στάση Ζαχαριάδη και Μπακογιάννη, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και από τους υπόλοιπους υποψηφίους «του συνταγματικού τόξου».

