Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.8°C19.6°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 89%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 100%
Κώστας Ζαχαριάδης / Δέχτηκε ο Μπακογιάννης το debate – Ραντεβού στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Ζαχαριάδης / Δέχτηκε ο Μπακογιάννης το debate – Ραντεβού στην ΕΡΤ

Κώστας Ζαχαριάδης
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης την αποδοχή πρόσκλησης σε Debate του Κώστα Μπακογιάννη, με φόντο τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε «χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη. Ο κ. Μπακογιάννης αποδέχτηκε τη συμμετοχή του στο debate στην ΕΡΤ».

«Ραντεβού εκεί. Θα είμαι θετικός και ανοιχτός και σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από τα άλλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα» σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε νωρίτερα στο twitter την επιστολή του Χάρη Δούκα υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι είναι «Θετική η πρωτοβουλία Δούκα για debate με επιστολή του προς την ΕΡΤ, το έχουμε ζητήσει πολλές φορές δημόσια, οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα είναι σαφείς. Η διαφορά μεταξύ debate το 2019 και όχι debate στο 2023 είναι μια τετραετία στην Αθήνα με Δήμαρχο Μπακογιάννη».

Προηγήθηκε επιστολή του Κώστα Μπακογιάννη προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα με την οποία δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate με τους υποψήφιους επικεφαλής των παρατάξεων για τον Δήμο της Αθήνας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 της 8ης Οκτωβρίου.

Στην επιστολή του ο Κ. Μπακογιάννης ανέφερε:

«Αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση αποτελεί το μοναδικό θεσμικό βήμα για τη διεξαγωγή ενός συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τις αρχές της Δημοκρατίας, παρακαλώ θεωρείστε αυτονόητη τη συμμετοχή μου. Η ξεκάθαρη παράθεση των προγραμμάτων και η σύγκριση των θέσεων όλων μας στο πλαίσιο ενός debate, μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί για τους δημότες».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, ο κ. Ζαχαριάδης είχε καλέσει τον δήμαρχο Αθηναίων για ντιμπέιτ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας». «Μα είναι δυνατόν, στην πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τον διάλογο, τη φιλοσοφία, όλον αυτό το χώρο του πνεύματος, που είναι σημείο αναφοράς παγκοσμίως, να μη ζητήσει κάποιος να γίνει debate;», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σήμερα, Πέμπτη (31/8) τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ζήτησε και ο Χάρης Δούκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ.

«Aξιότιμε κ. Ζούλα,

ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» προτείνω τη διοργάνωση τηλεμαχίας σε στούντιο της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων των παρατάξεων του συνταγματικού τόξου. Η δημόσια τηλεόραση, λόγω του θεσμικού της ρόλου, καλείται να διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Αναμένουμε την απάντησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεμαχίας και για τον καθορισμό των θεματικών ενοτήτων, με γνώμονα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες της Αθήνας.

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL