Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.9°C25.1°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.9°C
0 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.8°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.8°C25.8°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C20.9°C
0 BF 78%
ΚΙΝΑΛ / Κομμένη η οδός συνεννόησης Γεννηματά – Λοβέρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝΑΛ / Κομμένη η οδός συνεννόησης Γεννηματά – Λοβέρδου

ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Η διαφορετική στρατηγική που ακολουθούσε ο Ανδέας Λοβέρδος και που συχνά - πυκνά θόλωνε την επίσημη γραμμή που έπρεπε εκ του θεσμικού ρόλου του να εκφράζει ήταν αυτή που οδήγησε ευκολότερα τη Φώφη Γεννηματά να τον «καρατομήσει»

Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος καθαιρέθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ήταν δεδομένο ότι θα απελευθερωνόταν να εκφράζει τον πολιτικό λόγο που θα τον εξυπηρετούσε στις όποιες μετέπειτα στοχεύσεις του, όπως και για τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.  Άλλωστε, η διαφορετική στρατηγική του που συχνά - πυκνά θόλωνε την επίσημη γραμμή που έπρεπε εκ του θεσμικού ρόλου του να εκφράζει ήταν αυτή που οδήγησε ευκολότερα τη Φώφη Γεννηματά να τον «καρατομήσει».

Ο Ανδ. Λοβέρδος πήγε κόντρα στην επίσημη θέση για το ζήτημα Χρυσοχοΐδη. Την ώρα που ο υπουργός της Ν.Δ. βαλλόταν πανταχόθεν για το μπάχαλο με το απροειδοποίητο κλείσιμο της Εθνικής Οδού προτού καν πέσει χιόνι, έσπευσε να δηλώσει ότι κι εκείνος το ίδιο θα διάλεγε. Τι κι αν η Φ. Γεννηματά είχε εκδώσει δυο - τρεις σκληρές ανακοινώσεις μιλώντας για επιτελικό κράτος - μαϊμού, τι κι αν ο αρμόδιος τομεάρχης Γ. Καμίνης μιλούσε για ευρωπαϊκή πρωτοτυπία Χρυσοχοΐδη, τι κι αν ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Σκανδαλίδης στηλίτευε το επιτελικό μπάχαλο μαζί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Ανδ. Λοβέρδος ήθελε να διαφοροποιηθεί από τη Φ. Γεννηματά. Βέβαια, αυτό προκάλεσε δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη, με συνεργάτες της προέδρου του κόμματος να περιορίζονται στο δηκτικό σχόλιο ότι «καθείς κρίνεται από τα λεγόμενα του».

Όμως η ουσία είναι ότι ο Ανδ. Λοβέρδος δείχνει ότι με τις παρεμβάσεις του πρόκειται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα απέναντι στον στρατηγικό σχεδιασμό της Φ. Γεννηματά, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καθαρότητα του στίγματος που θέλει να δείχνει για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η πρόεδρός του. Κάτι που θα βαραίνει περισσότερο για εκείνη σε περίπτωση που ο Κ. Μητσοτάκης υποχωρήσει στις εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές.

Ερωτήσεις σε Χρυσοχοΐδη, κόντρα με Χαρδαλιά

Σε κάθε περίπτωση, ο Κ. Σκανδαλίδης θα επιχειρούσε να διαλύσει τυχόν υποψίες που δημιουργούν τέτοιες παρεμβάσεις που θολώνουν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας σπεύδοντας να επισημάνει ότι ο τρόπος που πολιτεύεται η κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια συναινέσεων. Μάλιστα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε να κληθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Μ. Χρυσοχοΐδης και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί για να δώσουν απαντήσεις, ενώ χθες οι Γ. Καμίνης και Χρ. Γκόκας του υπέβαλαν ερώτηση για την απόφαση προληπτικού κλεισίματος της Εθνικής Οδού.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιτέθηκε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αφορμή ανακοίνωσή του που καταλόγιζε ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Πολιτική Προστασία αναφέροντας ότι «κάποιοι εκεί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα».

«Μόνοι τους στοχοποιούνται»

Η Χαριλάου Τρικούπη επέστρεψε στην επίθεση προς την κυβέρνηση επιχειρώντας συνάμα να αντικρούσει τις εντυπώσεις από την παρέμβαση Λοβέρδου. Στο καθιερωμένο briefing, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας αντέκρουσαν τη κριτική ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στοχοποιεί τον Μ. Χρυσοχοΐδη, εμμένοντας ταυτόχρονα στην κριτική για τους χειρισμούς και εκείνου. «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση οφείλουμε να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει όσα προέκυψαν. Δεν στοχοποιούμε κανέναν κι ας σταματήσει η παραφιλολογία. Οι ίδιοι στοχοποιούνται από τις αδυναμίες τους». Επισήμαναν για το κλείσιμο της Εθνικής ότι «θα έπρεπε να ζητήσουν από τον παραχωρησιούχο να το πράξει κι αν δήλωνε αδυναμία, να το έκαναν αφού ενημέρωναν τους πολίτες από την προηγούμενη ημέρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL