Live τώρα    
Αποχαιρετώντας τον Γιώργο Παπαπορφυρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχαιρετώντας τον Γιώργο Παπαπορφυρίου

Έφυγε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς εντελώς αναπάντεχα ο αγαπητός μας σύντροφος Γιώργος Παπαπορφυρίου, ο «Πόρφυ», όπως συνηθίζαμε να τον λέμε, ο «Γράμμης», όπως ήταν γνωστός στη γενέτειρά του την Αγιάσο.

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου απ' τα νεανικά του χρόνια στρατεύτηκε στις ιδέες της Αριστεράς μέσα απ' τις γραμμές του ΚΚΕ αρχικά, διατελώντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης μέσω της ΕΛΜΕ Λέσβου τη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού οι συντοπίτες του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον δήμαρχο Αγιάσου την τετραετία 1991-1994. Την ίδια περίοδο εξελέγη και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Λέσβου

Διατέλεσε στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ενώ τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότησή του από την εκπαίδευση, δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στο κίνημα των καταναλωτών, διατελώντας πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου και πρόεδρος της κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο»

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου στάθηκε πάντα ενωτικός, με βαθιά κριτική σκέψη, ενώ ως δάσκαλος ήταν πολύ αγαπητός στους μαθητές και τους συναδέλφους του.

H Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή της συνεδρίαση και τιμώντας τη μνήμη του Γιώργου αποφάσισε να διοργανώσει το επόμενο διάστημα εκδήλωση τιμής της μνήμης του στην Αγιάσο, καθώς και να συγκεντρώσει από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσό χρημάτων που θα δοθεί από την «Αλληλεγγύη για όλους» σε δράσεις στήριξης των προσφύγων.

Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0