Live τώρα    
Κυριάκος Μητσοτάκης / Οι δηλώσεις που θα ήθελε να ξεχάσει - «Δεν δουλεύουν έτσι τα σοβαρα κράτη»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Οι δηλώσεις που θα ήθελε να ξεχάσει - «Δεν δουλεύουν έτσι τα σοβαρα κράτη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Η υποκριτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη λειτουργία τους, αναδεικνύεται από παλαιότερη ανάρτησή του, πριν ακόμη αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Ήταν τον Οκτώβριο του 2015 όταν ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή με αφορμή νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις δήλωνε ότι «όταν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές, η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει κατά το δοκούν».

Ο ίδιος με ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter υπογράμμιζε δίχως ίχνος ντροπής ότι «δεν δουλεύουν έτσι τα σοβαρά κράτη».

Ωστόσο, οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες η ΝΔ αποπειράται να «βάλει χέρι» στην ΑΔΑΕ σχετικά με τις ενδελεχείς έρευνές τις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο από όσα ευαγγελιζόταν ο Κ. Μητσοτάκης 8 χρόνια νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυβέρνηση μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ σχετικά με την έκθεση ελέγχου επί της μη συνεργασίας της ΕΥΠ στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η αντικατάσταση των μελών της εν λόγω ανεξάρτητης αρχής, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Στη συνέχεια, καταστρατηγώντας την πρόβλεψη του Συντάγματος για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναφορικά με τον διορισμό μελών ανεξάρτητων αρχών, ο Κώστας Τασούλας ισχυρίστηκε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών της Διάσκεψης είναι 16. Ο Διονύσης Καλαματιανός και η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησαν σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και αναβολή της συνεδρίασης, πρόταση που απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής.

Μετά την θεσμική παρωδία και το κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ και στο ΕΣΡ με ακροδεξιό deal Μητσοτάκη - Βελόπουλου, οι άνθρωποι του Μαξίμου έτρεχαν μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να προλάβουν τη σημερινή συνεδρίαση της Αρχής για την ΕΥΠ. Στο «και πέντε» το κατάφεραν.

Σημειώνεται ότι η πρόταση Τασούλα για την ΑΔΑΕ περιλαμβάνει τον Αθανάσιο Παλιάτσο για αναπληρωτή αντιπρόεδρο και ως τακτικά μέλη τους Κωνσταντίνο Οικονόμου, Δημοσθένη Ασημακόπουλο, Σταύρο Κωστόπουλο, Παναγιώτη Τρακάδα, Χαράλαμπο Τσιλιώτη. Από την ΑΔΑΕ αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Σακκάς, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μουστάκας και τα μέλη Κατερίνα Παπανικολάου, Δημήτριος Βέργαδος, Νικόλαος Παπαδάκης, Στέφανος Γκρίτζαλης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση ελέγχου για την ΕΥΠ επρόκειτο να συζητηθεί τον Απρίλιο αλλά τελικά το θέμα είχε εξαιρεθεί από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας προκειμένου να μην υπάρχουν υπόνοιες περί εμπλοκής της Ανεξάρτητης Αρχής στην προεκλογική περίοδο.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση έφτασε στην Κομισιόν μέσω επείγουσας ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιου Κούλογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL