Live τώρα    
Ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού / Στάση εργασίας σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού / Στάση εργασίας σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι λιμενεργάτες από τις 11 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι για την απόπειρα ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνησης "να ξεπουλήσουν το λιμάνι ως ιδιωτική τους 'πραμάτεια'", ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραισκάκη και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Προωθούν το ξεπούλημα...

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΛΠ, καθώς το ΤΑΙΠΕδ οργάνωσε επίσκεψη στον ΟΛΠ για αντιπροσωπεία της Cosco ώστε να δουν οι υποψήφιοι αγοραστές το "εμπόρευμα", ενώ χθες επισκέφτηκαν το λιμάνι άλλοι δύο από τους συνολικά πέντε υποψήφιους "επενδυτές" για την αγορά του 67% του ΟΛΠ. "Προειδοποιούμε κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψουν το εγχείρημα πώλησης των λιμανιών και κάθε ενέργεια πρόκλησης κατά των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση θα απαντήσουμε δυναμικά και κινηματικά στις προκλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης", αναφέρουν οι λιμενεργάτες. Άλλωστε, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στη "βιτρίνα" τον ΟΛΠ, παρά το ότι εκκρεμεί η απόφαση της Κομισιόν σχετικά με το φιλικό διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ- Cosco, τον οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κρίνει έκνομο. Παράλληλα, εκκρεμεί για τις 2/12 η αίτηση φορέων και εργαζομένων στο ΣτΕ κατά της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ.

...ενώ ο ΟΛΠ κάνει επενδύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. έχουν περάσει πέντε σχήματα, που είναι τα εξής: APM Terminals, B.V., Cosco (Hong Kong) Group Limited, International Container Terminal Services, Inc, Ports America Group Holdings, Utilico Emerging Markets Limited.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού το Business Plan του ΟΛΠ που προβλέπει επενδύσεις ύψους 660 εκατ. ευρώ έως το 2019, το οποίο περιλαμβάνει νέα βάση κρουαζιέρας, μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, πλωτές δεξαμενές, υποθαλάσσια διάβαση, ανάπτυξη του car terminal, ανακατασκευή της Παγόδας, δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής, με μεγαλύτερο έργο το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Μετά τον διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα, θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019, το οποίο και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0