Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.2°C24.1°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.1°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.7°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C23.8°C
1 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 82%
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Τα μοιραία λάθη των αστυνομικών που εντοπίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Τα μοιραία λάθη των αστυνομικών που εντοπίζει

γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι αστυνομικό τμήμα
(INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Ολοκληρώθηκε και αναμένεται να παραδοθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος των αστυνομικών για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Αποσπάσματα από την ΕΔΕ, που αποκαλύπτουν την τρομακτική διάσταση των λαθών και της αδιαφορίας που επέδειξαν οι αστυνομικοί, φέρνει στο φως σήμερα Πέμπτη (9/5) η εφημερίδα «Καθημερινή»

«Δεν εξήλθες ως όφειλες από το φυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ανωτέρω ΑΤ και στάθμευσε επί του πεζοδρομίου, σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον σκοπό, μπροστά στον οποίο δολοφονήθηκε άγρια με 5 μαχαιριές η Κυριακή. «Το άτομο (άνδρας) κρατώντας μαχαίρι συνολικού μήκους 34 cm με λάμα 20 cm στο δεξιό του χέρι, προσέγγισε τη ΓΡΙΒΑ Κυριακή και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, σε απόσταση περίπου ενάμισι (1,5) μέτρου από το φυλάκιο, εντός του οποίου βρισκόσουν και πάλι χωρίς να προβείς σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψεις την εκδηλωθείσα επίθεση» σημειώνει.

Στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο υπεύθυνος της ΕΔΕ κατηγορεί την επόπτρια που ήταν εκείνο το βράδυ μαζί με την αξιωματικό υπηρεσίας στο ΑΤ, όπου πήγε να κάνει καταγγελία η Κυριακή με τον φίλο της, ότι «δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθμ. ΕΑ31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών-οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το τμήμα…». Παράλληλα, ο διενεργών την ΕΔΕ κατηγορεί την επόπτρια ότι δεν έδωσε σωστές οδηγίες στην αξιωματικό υπηρεσίας.

«Αν και σου καταγγέλθηκε από την Κυριακή Γρίβα ότι ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται έξωθεν της οικίας της, αναφέροντας ότι αδυνατεί να μεταβεί σ’ αυτή φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, αιτούμενη παράλληλα αστυνομική συνοδεία για τη μετάβασή της και ειδικότερα τη διάθεση περιπολικού οχήματος, δεν αξιολόγησες τους λόγους προσέλευσής της στην υπηρεσία σας ώστε να ενεργήσεις ως όφειλες και ως είχες υποχρέωση τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές ενέργειες προς διερεύνηση της καταγγελίας» γράφει το έγγραφο για την αξιωματικό υπηρεσίας. Την κατηγορεί επίσης ότι δεν ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες εξεύρεσης περιπολικού, αλλά περιορίστηκε μόνο να ρωτήσει την 28χρονη αν θέλει να καταθέσει μήνυση.

Τέλος, για τον τηλεφωνητή του 100, που απάντησε στην Κυριακή το κυνικό «το περιπολικό δεν είναι ταξί» όταν η 28χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση βγαίνοντας από το ΑΤ ο διενεργών την ΕΔΕ σημειώνει ότι παρέλειψε να ζητήσει τα στοιχεία του πρώην συντρόφου προκειμένου να τα καταχωρήσει προς διάθεση περιπολικού και προσαγωγής του σε περίπτωση ανεύρεσής του. «Απαντώντας δε στο αίτημά της για αποστολή περιπολικού για την ασφαλή μετάβαση στην οικία της, της ανέφερες μεταξύ άλλων ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, η οποία (σ.σ. επικοινωνία) μετά την παρέλευση δύο λεπτών διεκόπη τελικά λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της» αναφέρει.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL