Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.5°C16.8°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.5°C15.8°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
6 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 100%
Πιέρια Όρη / Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιέρια Όρη / Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή

ΦΩΤΙΑ
Φωτογραφία Αρχείου/(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Oριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που καίει για τέταρτο 24ωρο σε δύσβατη περιοχή στα Πιέρια Όρη.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 150 πυροσβέστες με εννιά πεζοπόρα τμήματα και 36 οχήματα, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου «ως επί το πλείστον έρπουσα», ενώ ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή «Σαρακατσάνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους.

«Είναι λίγο παράξενο αυτή την εποχή να έχουμε φωτιά, αλλά δεν είχαμε χειμώνα» ανέφερε. «Οι οξιές δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, στα πεύκα πέρασε η πυρκαγιά έρπουσα και σε κάποια σημεία έγινε επικόρυφη, αλλά δεν έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τη στιγμή που επιχειρούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου τους οι εποχικοί πυροσβέστες εξαπέλυσαν βολές σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Βασίλη Κικίλια για την φράση πως «αντιβαίνει κάθε λογική» να προσληφθούν εποχικοί πυροσβέστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL