Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.4°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.1°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.4°C12.9°C
0 BF 100%
Πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη / Καλύτερη εικόνα το τέταρτο 24ωρο - «Στάχτη» 2.500 στρέμματα 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη / Καλύτερη εικόνα το τέταρτο 24ωρο - «Στάχτη» 2.500 στρέμματα 

Πιέρια Όρη φωτιά πυρκαγιά
(pierianews.gr)

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα σήμερα Τετάρτη (3/4) για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στα Πιέρια Όρη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μικρές διάσπαρτες εστίες έχουν απομείνει και η Πυροσβεστική εκτιμά πως είναι θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Καθοριστικός παράγοντας σε κάθε περίπτωση είναι οι καιρικές συνθήκες. Για το λόγο αυτό, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα επιχειρούν στο σημείο, με τη συνδρομή εννέα πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών.

Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμή 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους, όπως δήλωσε στο ΟΡΕΝ ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου.

«Είναι λίγο παράξενο αυτή την εποχή να έχουμε φωτιά, αλλά δεν είχαμε χειμώνα» ανέφερε. «Οι οξιές δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, στα πεύκα πέρασε η πυρκαγιά έρπουσα και σε κάποια σημεία έγινε επικόρυφη, αλλά δεν έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές» εξήγησε ο δασάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τη στιγμή που επιχειρούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου τους οι εποχικοί πυροσβέστες εξαπέλυσαν βολές σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Βασίλη Κικίλια για την φράση πως «αντιβαίνει κάθε λογική» να προσληφθούν εποχικοί πυροσβέστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL