Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.4°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.6°C24.2°C
4 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.9°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
6 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.8°C23.0°C
2 BF 36%
Ρόδος / «Υποσιτίζονται τα ελάφια» - Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / «Υποσιτίζονται τα ελάφια» - Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού

ΕΛΑΦΙ ΚΡΑΝΙΟ ΡΟΔΟΣ
dimokratiki

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών στο Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου, μετά τις εικόνες φρίκης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με δεκάδες ζώα νεκρά και εγκαταλελειμμένα στον περιφραγμένο χώρο ευθύνης του Δήμου Ρόδου. Ήδη προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Ρόδου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου του νησιού Γιούλα Διμέλη.

«Χθες ο δήμαρχος βγήκε και είπε ότι σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά και ότι τα πτώματα οφείλονται σε καυγάδες αρσενικών. Μέσα στα πτώματα βέβαια, υπήρχαν και μικρά ζώα, οπότε αυτό δε νομίζω ότι ισχύει», τόνισε, μιλώντας στο MEGA, η κ. Γιούλα Διμέλη. «Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια, να δούμε τι ακριβώς συνέβη, παρόλα αυτά, αυτά τα ζώα ήταν πολύ καιρό εκεί» σημείωσε.


«Η γνώμη μου είναι ότι υποσιτίζονται, πράγμα που το παραδέχτηκαν και η προηγούμενη αλλά και η νυν δημοτική αρχή. Όταν ένας υπάλληλος του πρασίνου, αφού τελειώσει άλλες εργασίες, πηγαίνει μία ώρα να σιτίσει και να ποτίσει 80 ζώα μέρα παρά μέρα, εγώ 30 γάτες έχω και θέλω μια ώρα να τις ταΐσω. Είναι δυνατόν να σιτίζονται σωστά αυτά τα ζώα;» συνέχισε.

«Δεν υπάρχει εξιδεικευμένος υπάλληλος που να ασχολείται μόνο με αυτό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν δύο άνθρωποι από την υπηρεσία πρασίνου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα πράγματα, οι οποίοι πηγαίνουν και εκεί και κάνουν και αυτό το έργο» κατήγγειλε.

Την ίδια ώρα, η Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών απαιτώντας να σταματήσει το διαρκές έγκλημα κατά των ζώων και της φύσης στη Ρόδο.

«Οι εικόνες αυτές μας προϊδεάζουν για το πώς θα είναι τα 5 "πάρκα", στρατόπεδα συγκέντρωσης δηλαδή, που έχουν αποφασίσει να φτιάξουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΥΠΕΝ» τονίζει σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στις εικόνες σοκ από το Δημοτικό Ελαφοκομείο στο Ροδίνι.

Η Νέμεσις ζητά συγκεκριμένα:

  1. Να σταματήσουν τώρα τα σχέδια για τα 5 "πάρκα".
  2. Να δοθούν χρήματα στους αγρότες να περιφράξουν τις περιουσίες τους. 
  3. Να σταματήσει η υπερβόσκηση.
  4. Να τιμωρηθούν με κάθε τρόπο, ποινικά, διοικητικά, πειθαρχικά, όσοι συμμετείχαν η σιωπούσαν σ' αυτό το έγκλημα.
     
ελάφια Ρόδος
(dimokratiki.gr)
ελάφια Ρόδος
(dimokratiki.gr)

 

ελάφια Ρόδος
(dimokratiki.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL