Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.8°C
4 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.5°C24.8°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C24.8°C
2 BF 36%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20 °C
17.2°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
3 BF 31%
Ρόδος / Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δεκάδες νεκρά ελάφια στο ελαφοκομείο - Διατάχθηκε ΕΔΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρόδος / Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δεκάδες νεκρά ελάφια στο ελαφοκομείο - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Νεκρό ελάφη στη Ρόδο
Facebook

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών προκάλεσαν οι τραγικές εικόνες από το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου, με τα δεκάδες νεκρά ελάφια και οι καταγγελίες τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική»  η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Σοφία Μέρη παρήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παραβάσεως καθήκοντος. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε συγκεκριμένα έγγραφη παραγγελία στο αστυνομικό τμήμα, που διενεργούσε ήδη από την Κυριακή προκαταρκτική εξέταση με προφορική παραγγελία.

Ζητήθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν καταθέσεις από επιτελείς της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου και να προσκομιστούν σε έγχρωμα αντίγραφα φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα και τις συνθήκες διαβίωσης των όσων διαβιούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Σχετικά θα καταθέσει και αστυνομικός του ΑΤ Ρόδου που μετέβη στο σημείο και είδε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοτικής αρχής Ρόδου.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία έλαβε σήμερα Τρίτη (19/3) δείγματαενώ θα ενημερώσει δεόντως την Εισαγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της στο Facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γιούλα Διμέλη έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στο Ελαφοκομείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Κώστας Θωμάς διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την τραγική κατάσταση στο Ελαφοκομείο. «Η εικόνα στο Ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν» δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι διαβεβαιώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας περί μη προβλήματος σίτισης δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για την ντροπιαστική κατάσταση που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμα και ετών.

Δόθηκε παράλληλα εντολή να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL