Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C25.1°C
4 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C27.0°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.9°C27.6°C
4 BF 27%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
2 BF 31%
12χρονη Κολωνός / Συγκέντρωση στα Σεπόλια για την εισαγγελική πρόταση - «Ξεπλένουν βιαστές»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

12χρονη Κολωνός / Συγκέντρωση στα Σεπόλια για την εισαγγελική πρόταση - «Ξεπλένουν βιαστές»

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια για την εισαγγελική πρόταση, για αθώωση του βασικού κατηγορούμενου στη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, Ηλία Μίχου, από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

«Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές» αναγραφόταν στο πανό της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, που έκανε και το σχετικό κάλεσμα τονίζοντας ότι «η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής».

«Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή»  ήταν ανάμεσα στα συνθήματα του κόσμου.

«Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» επισήμανε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, απαιτώντας με τη σειρά της να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη αναμένεται να γίνει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Τρικάκι στα Σεπόλια

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού. Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί , για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή. Την ίδια ώρα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL