Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
16.9°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.5°C23.0°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.7°C
2 BF 60%
Λιπάσματα Καβάλας / Τα «μπλε μπλουζάκια» στον Άρειο Πάγο - Η τελευταία μάχη στον 8χρονο αγώνα των απολυμένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιπάσματα Καβάλας / Τα «μπλε μπλουζάκια» στον Άρειο Πάγο - Η τελευταία μάχη στον 8χρονο αγώνα των απολυμένων

Λιπάσματα Καβάλας μπλε μπλουζάκια
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Τον 8χρονο αγώνα τους ενάντια στην εργατική ασυδοσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συνεχίζουν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας. Έτσι τα «μπλε μπλουζάκια», όπως έχουν γίνει γνωστοί από τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, ήρθαν σήμερα Τρίτη (/3) στην Αθήνα στον Άρειο Πάγο για να υπερασπιστούν για άλλη μια φορά το δικαίωμά τους στην εργασία.

Στο ανώτατο δικαστήριο προσέφυγε η επιχείρηση συμφερόντων Λαυρεντιάδη, αρνούμενη να συμμορφωθεί τόσο με την πρωτόδικη απόφαση όσο και με την απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε τους εργαζόμενους, καλώντας την να επαναπροσλάβει τους 115 απολυμένους και να τους δώσει τους μισθούς υπερημερίας.

«Χρειάστηκαν οκτώ  δύσκολα χρόνια, με χαρές αλλά και με λύπες, με θριάμβους, αλλά και απογοητεύσεις, απαιτήθηκαν ολόκληρα οκτώ  χρόνια θυσιών, για να φτάσουμε στο σήμερα, που το δίκιο το δικό μας, αλλά και το εργοδοτικό άδικο, κρίνονται τελεσίδικα σε μία δικαστική αίθουσα, σε μια και μοναδική τελευταία δίκη!» τονίζει το σωματείο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποτελείτο από τη Ραλλία Χρηστίδου, αναπληρώτρια συντονίστρια των ΕΠΕΚΕ, τη γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, τον Γιώργο Γαβρήλο, τομεάρχη Εργασίας και φυσικά την βουλευτή Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου που εδώ και χρόνια είναι δίπλα στους αγώνες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL