Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
24.2°C31.2°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C27.3°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
28.0°C34.3°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.4°C26.4°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
2 BF 47%
Τέμπη / Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η αναχώρηση, η σύγκρουση, η έκρηξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η αναχώρηση, η σύγκρουση, η έκρηξη

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφει τη μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62 από τη στιγμή της αναχώρησής της μέχρι τη σύγκρουση στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία και την τρομακτική έκρηξη που ακολούθησε.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή». Επισημαίνεται ότι από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία μετά το πόρισμα του εμπειρογνώμονα των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη,  προκύπτει ότι στο σημείο ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι στο κείμενο συμπερασμάτων της Επιτροπής Διερεύνησης γινόταν λόγος για «το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL