Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.6°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
15.7°C19.7°C
1 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
4 BF 72%
Λέσβος / Τρεις πρόσφυγες νεκροί σε ναυάγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / Τρεις πρόσφυγες νεκροί σε ναυάγιο

Λιμενικό πρόσφυγες
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Τραγωδία ανοικτά της Λέσβου στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τρεις πρόσφυγες νεκρούς μέχρι στιγμής και άγνωστο αριθμό αγνοοουμένων σε ναυάγιο με βάρκα, με την οποία πάνω από 35 άτομα επιχείρησαν να περάσουν από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βοριάδων έντασης 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νεκροί ανασύρθηκαν ένας άντρας και μία γυναίκα αφρικανικής καταγωγής και ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών, ενώ ένα τρίτο άτομο έχει εντοπιστεί νεκρό και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης. Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια.

Οι αρχές εντόπισαν οκτώ άτομα σώα σε βραχώδη περιοχή και γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδα stonisi, στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν συνολικά 36 άτομα.

Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές στα γύρω βουνά χωρίς να αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί. 

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL