Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C23.7°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C24.3°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.2°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C23.0°C
4 BF 31%
Κρίτων Αρσένης / «Μας είπαν ότι η βάρκα αναποδογύρισε ενώ την τραβούσε το λιμενικό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρίτων Αρσένης / «Μας είπαν ότι η βάρκα αναποδογύρισε ενώ την τραβούσε το λιμενικό»

Κρίτων Αρσένης
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Οι άνθρωποι που μας μίλησαν είπαν πως ενώ τους τραβούσε κάπως το λιμενικό ξαφνικά χωρίς να καταλάβουν και οι ίδιοι κι ενώ η θάλασσα ήταν ίσια αναποδογύρισε το πλοίο» δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης από την Καλαμάτα.

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25 κληθείς να διευκρινίσει στους δημοσιογράφους τι ακριβώς εννοεί με το ότι το λιμενικό τους τραβούσε και όχι επειδή από τα αριστερά οι άνθρωποι μετατοπίστηκαν, ο Κρίτων Αρσένης επισήμανε πως «μας είπαν πως τους τραβούσε το λιμενικό, τους είχε δέσει με ένα σκοινί, μετά από λίγο ξαφνικά αναποδογύρισε το πλοίο, δεν ξέρουν και οι ίδιοι πώς, άλλωστε δεν χωρούσαν να μετακινηθούν, δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες».

«Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο έγκλημα» είπε και πρόσθεσε στην δήλωσή του «ότι η πολιτική με φράχτες, pushbacks και liferafts στέλνει τους ανθρώπους που θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, να ακολουθούν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσουν σε ασφαλή τόπο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά τα εγκλήματα ξέραμε ότι θα συμβούν και ζητάμε να σταματήσει αυτή η υποκρισία, ανθρώπων που συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές».

«Μας είπαν ότι πρώτα τους έδεσε το λιμενικό και μετά -δεν ξέρω αν ήταν λεπτά ή δευτερόλεπτα- έγινε το αναποδογύρισμα τους σκάφους και σώθηκαν αυτοί που ήταν στην κορυφή» ανέφερε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL