Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C21.9°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
20.0°C20.0°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.2°C
3 BF 64%
Νέα Μάκρη / «Έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας, δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο» καταγγέλλουν οι συγγενείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Μάκρη / «Έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας, δεν έσωσαν ούτε το έμβρυο» καταγγέλλουν οι συγγενείς

ΕΚΑΒ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πλήθος είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 19χρονης εγκύου και του μωρού της στη Νέα Μάκρη. Οι συγγενείς της απαιτούν απαντήσεις, ενώ συνεχίζουν να καταγγέλλουν για ολιγωρία το ΕΚΑΒ.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο θείος της 19χρονης επανέλαβε ότι η οικογένεια είχε καλέσει πολλές φορές το ΕΚΑΒ, αλλά το ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι της 19χρονης μετά από ώρες. Επίσης, κατήγγειλε ότι διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αντί για κάποιο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι το ασθενοφόρο είχε «ξεμείνει» από οξυγόνο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η 19χρονη είχε σφυγμό όταν έφθασε Κέντρο Υγείας, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, λόγω προβλήματος στην αναπνοή της. Κατηγόρησε δε τους γιατρούς ότι δεν προσπάθησαν καν να σώσουν έστω το έμβρυο που κυοφορούσε η κοπέλα.

Τέλος, ανέφερε ότι, καθώς αργούσε το ασθενοφόρο, η οικογένεια κάλεσε ταξί για να μεταφέρει την 19χρονη σε νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως είπε, ο οδηγός αρνήθηκε να την μεταφέρει, όταν είδε σε ποια κατάσταση βρισκόταν η νεαρή γυναίκα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ο οποίος αφού είπε ότι γίνονται έρευνες και ΕΔΕ για το περιστατικό και τα πραγματικά δεδομένα, τόνισε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις διασωστών, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αποχωρήσεις και λόγω συνταξιοδότησης.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες ασθενοφόρα για να καλύπτουν τις ανάγκες σε όλη την Αττική των εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών, εξηγώντας ότι για να λειτουργήσει σε 24ώρη βάση ένα ασθενοφόρο απαιτούνται τουλάχιστον 10 διασώστες για την κάλυψη των βαρδιών, των ρεπό κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει δοθεί εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με το περιστατικό, τους χρόνους ανταπόκρισης αλλά και την αξιολόγηση των δύο τηλεφωνημάτων που έγιναν από τους συγγενείς της εγκύου.

Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της εγκύου στο νοσοκομείο.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL