Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Νέα Μάκρη / Σοκ από τον θάνατο 19χρονης εγκύου στον 9ο μήνα – 5 ώρες άργησε το ΕΚΑΒ λένε οι συγγενείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Μάκρη / Σοκ από τον θάνατο 19χρονης εγκύου στον 9ο μήνα – 5 ώρες άργησε το ΕΚΑΒ λένε οι συγγενείς

ΕΚΑΒ ασθενοφόρο
Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Απίστευτη τραγωδία στη Νέα Μάκρη με μια 19χρονη έγκυο, στον ένατο μήνα, να βρίσκει τραγικό θάνατο τόσο η ίδια όσο και το μωρό της με τα αίτια να είναι ακόμα αδιευκρίνιστα.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι δεν είχαν μέσο για να μεταφέρουν την 19χρονη έγκυο και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο, όπως αναφέρουν έφτασε με καθυστέρηση πέντε ωρών. Το ΕΚΑΒ διέταξε ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) την οποία θα διενεργήσει η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Η οικογένειά της αναφέρει ότι κάλεσαν το ασθενοφόρο στις 8:30 και έφτασε τελικά στις 13:30. Όπως λένε η νεαρή κοπέλα, έγκυος στον ένατο μήνα, όταν μπήκε στο ασθενοφόρο ήταν ακόμα ζωντανή ενώ οι διασώστες τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Η οικογένειά της διερωτάται ακόμα γιατί, εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το Κέντρο Υγείας υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή και παρουσίαζε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα μπορεί να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση που έλαβαν για τη 19χρονη έγκυο ήταν στις 11 το πρωί και ενημερώθηκαν για μια αδιαθεσία οπότε και δεν θεώρησαν επείγον το περιστατικό. Η δεύτερη κλήση, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έγινε στις 12:35 και δηλώθηκαν ωδίνες τοκετού και το ασθενοφόρο έφτασε σε περίπου μισή ώρα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της που οδήγησαν στο θάνατο και το μωρό της αναμένεται να διερευνηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL