Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πλατεία Πρωτομαγιάς / Έστειλε τρανς γυναίκα στο νοσοκομείο επειδή τον «ενοχλούσε» η φωνή της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλατεία Πρωτομαγιάς / Έστειλε τρανς γυναίκα στο νοσοκομείο επειδή τον «ενοχλούσε» η φωνή της

Διεμφυλική γυναίκα
UNSPLASH.COM

Σωματική και λεκτική επίθεση με  τρανσφοβικά κίνητρα δέχτηκε διεμφυλική γυναίκα στην πλατεία Πρωτομαγίας το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση Proud Seniors Greece - Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Άνω των 50, όλα έγιναν περί τις 22:30, όταν νεαρός άνδρας «ενοχλήθηκε» από τη φωνή του θύματος, που καλούσε το σκυλί της, το οποίο είχε βγάλει για βόλτα στο σημείο.

Ο νεαρός τότε, με υβριστικό τρόπο απαίτησε από τη γυναίκα να σταματήσει να μιλάει και όταν εκείνη απάντησε πως «βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και κανείς δε μπορεί να της απαγορεύσει να μιλάει», της επιτέθηκε σωματικά, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο αριστερό μάτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μάλιστα, η αστυνομία για πολλή ώρα δήλωνε αδυναμία να φτάσει στο σημείο, καθώς ζητούσε συγκεκριμένη οδό και αριθμό για να ανταποκριθεί στην κλήση της. Η ίδια «επανέλαβε πολλές φορές ότι βρίσκεται στην πλατεία Πρωτομαγιάς, η οποία βρίσκεται πάνω από τη γέφυρα της οδού Μουστοξύδη και δεν υπάρχουν οδοί και αριθμοί στην πλατεία».

Έχοντας δώσει τα στοιχεία της και ούσα τραυματισμένη, η γυναίκα ενημερώθηκε πως το περιπολικό θα φτάσει στο σημείο που βρισκόταν. Τελικά, πέρασε τουλάχιστον μισή ώρα και η αστυνομία δεν φάνηκε, οπότε η γυναίκα, παραδομένη σε αφόρητους πόνους, αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Το θύμα νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα στο μάτι σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως γνωστοποιεί η οργάνωση Proud Seniors Greece.

Ολόκληρη η καταγγελία

Τρανσφοβικη Επίθεση στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον Άρεως)

Επίθεση ξυλοδαρμού από νεαρό άνδρα δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου τρανς γυναίκα στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως. Η επίθεση εκδηλώθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ όταν νεαρός άνδρας δήλωσε ενοχλημένος από την φωνή της γυναίκας που καλούσε το σκυλί της για παιχνίδι και απαίτησε με υβριστικό τρόπο να σταματήσει να μιλάει.

Στην αντίδρασή της ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να μιλάει, ο άνδρας της επιτέθηκε σωματικά, καταφέρνοντάς της ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο, στην περιοχή του αριστερού ματιού.

Η γυναίκα, όπως δήλωσε σε μέλος του Σωματείου μας «Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Άνω των 50», κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, η οποία όμως απαιτούσε συγκεκριμένη οδό και αριθμό για να ανταποκριθεί στην κλήση. Η γυναίκα επανέλαβε πολλές φορές ότι βρίσκεται στην πλατεία Πρωτομαγιάς, η οποία βρίσκεται πάνω από τη γέφυρα της οδού Μουστοξύδη και δεν υπάρχουν οδοί και αριθμοί στην πλατεία.

Στις επίμονες εκκλήσεις της για βοήθεια (είχε δώσει τα στοιχεία της), το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας απάντησε ότι θα στείλει περιπολικό και της ζήτησε να περιμένει στο σημείο.

Αν και σοβαρά τραυματισμένη στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μάτι, η γυναίκα περίμενε τουλάχιστον μισή ώρα χωρίς να εμφανιστεί περιπολικό, οπότε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει μέσα σε αφόρητους πόνους.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο μάτι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL