Live τώρα    
Αστυνομικός / Δεν ελέγχεται για τους πυροβολισμούς αλλά γιατί καθυστέρησε την έφοδο των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομικός / Δεν ελέγχεται για τους πυροβολισμούς αλλά γιατί καθυστέρησε την έφοδο των ΜΑΤ

PHOTO INTIME

Άκρως αποκαλυπτικές των πραγματικών προθέσεων της ΕΛΑΣ είναι οι διαρροές από αστυνομικές πηγές για το αντικείμενο της πειθαρχικής έρευνας κατά του αστυνομικού που μέρα μεσημέρι έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τέσσερις φορές σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, την οδό Πατησίων.

Αστυνομικές πηγές, ένοιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν με αφορμή τη την ΕΔΕ στον αστυνομικό υποστηρίζοντας ότι «καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας».

Και κάπως έτσι, από τις διαρροές, έγινε γνωστό ότι ο αστυνομικός δεν ελέγχεται πειθαρχικά γιατί πυροβόλησε τέσσερις φορές αλλά γιατί καθυστέρησε την επέμβαση των ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ όπου ομάδα 20 ατόμων έκαιγε κάδους απορριμμάτων

«Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει» αναφέρουν αστυνομικές πηγές προσθέτοντας ότι «είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό».

Εν ολίγοις, ελέγχεται πειθαρχικά γιατί καθυστέρησε την επέμβαση των ΜΑΤ... Να σημειωθεί ότι αρχικά ο αστυνομικός συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0