Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C22.9°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.1°C25.9°C
6 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C26.0°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
4 BF 72%
Βίντεο ντοκουμέντο / 4 φορές πυροβόλησε ο αστυνομικός - Σημάδευε κόσμο με το όπλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βίντεο ντοκουμέντο / 4 φορές πυροβόλησε ο αστυνομικός - Σημάδευε κόσμο με το όπλο

Αστυνομικός πυροβολεί
(SCREENSHOT)

Η στιγμή που ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές - και όχι τρεις όπως διέρρεε η ΕΛΑΣ - στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό CGTN φαίνεται ότι ο αστυνομικός μετά τους πυροβολισμούς, στρέφει το όπλο του και κατά του κόσμου καθώς δέχτηκε επίθεση με πέτρα.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός ο οποίος με το ένα χέρι κρατάει το όπλο και με το άλλο το τιμόνι, επιταχύνει και φεύγει από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, «κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Η ΕΛΑΣ «έβγαλε στη σέντρα» τους τρεις αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό αναφέροντας ότι «είχε δοθεί εντολή να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών» μπροστά από την ΑΣΟΕΕ την ώρα των επεισοδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL