Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C20.0°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.8°C28.3°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
0 BF 94%
Αρσάκειο / Μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει τον Μπαμπινιώτη – Επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρσάκειο / Μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει τον Μπαμπινιώτη – Επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το περιστατικό

Μπαμπινιώτης
(EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργεί τόσο το περιστατικό bullying στο Αρσάκειο Σχολείο στο Ψυχικό, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας όσο όμως και ο τρόπος προσέγγισης του άγριου περιστατικού από τους διοικούντες του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο 15χρονος έπεσε θύμα έξι συνομήλικών του που τον έδεσαν με πετονιά από τον λαιμό, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όμως σύμφωνα με καταγγελίες αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ μητέρα είπε πως κυκλοφορούν  και «μαχαίρια» στη δομή.

Πιο συγκεκριμένα η μητέρα μαθήτριας ανέφερε πως στις αίθουσες ειπώθηκε το σχόλιο για το αποτρόπαιο περιστατικό πως ήταν «ένα απλό «παιχνίδι», και να μην αναστατώνονται, καθώς δεν έγινε τίποτα.

Μιλώντας στον  ANT1 η μητέρα σημείωσε πως δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το σχολείο, παρά μόνο μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχαν απαγορεύσει τα σχόλια.

Η ίδια ανέφερε πως στη γιορτή της 25ης Μαρτίου ο κ. Μπαμπινιώτης – πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – «κούνησε το δάχτυλο στους γονείς» λέγοντας να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σχετικά με το bullying και τους διαβεβαίωσε πως το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα. «Ναι υπάρχουν παραβατικά παιδιά αλλά υπάρχουν και παραβατικοί γονείς. Να είστε πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας» είπε κατά την ίδια ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η μητέρα σημείωσε επίσης πως οι μαθητές που συμμετείχαν στο περιστατικό bullying, πήγαν κανονικά στο μάθημα τη Δευτέρα, ενώ υπογράμμισε ότι γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά στο σχολείο.

Τέλος, η ίδια κατήγγειλε πως υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι πεταλούδα και εκβιάζει τα παιδιά. «Τα παιδιά φοβούνται γιατί πάνε και τους απειλούν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές που συμμετείχαν στη υπόθεση bullying, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL