Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C20.0°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C23.2°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.8°C28.3°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
0 BF 94%
Αρσάκειο Ψυχικού / Με 3 ημέρες καθυστέρηση έβγαλε ανακοίνωση για το άγριο και επικίνδυνο μπούλινγκ σε μαθητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρσάκειο Ψυχικού / Με 3 ημέρες καθυστέρηση έβγαλε ανακοίνωση για το άγριο και επικίνδυνο μπούλινγκ σε μαθητή

Με καθυστέρηση τριών ημερών το Αρσάκειο Ψυχικού εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για το άγριο και άκρως επικίνδυνο μπούλινγκ μαθητή από συμμαθητές του.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση ότι αναφέρεται ότι σήμερα (3/4) «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων)».

Παράλληλα αναφέρεται ότι υπεβλήθη «κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το άγριο και επικίνδυνο μπούλινγκ

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Αρσάκειο Ψυχικού όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος  έξι ανήλικοι που βρίσκονταν μέσα σε σχολική αίθουσα ευρισκόμενοι μέσα τη σχολική αίθουσα, «περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και στη συνέχεια, μη μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να τον τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας του σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά τη διάρκεια της πράξης αυτής οι ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη».

Η ανακοίνωση του Αρσακείου

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL