Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.8°C17.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.0°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 100%
Αρσάκειο / Συστηματικά δεχόταν bullying ο 15χρονος - Η μαρτυρία συμμαθητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρσάκειο / Συστηματικά δεχόταν bullying ο 15χρονος - Η μαρτυρία συμμαθητών

Περιστατικό άγριου bullying στο Αρσάκειο
SCREENSHOT/YOUTUBE

Μουδιασμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις αποτρόπαιες πράξεις μεταξύ ανηλίκων, ύστερα από το περιστατικό άγριου bullying στο Αρσάκειο όταν ομάδα έξι μαθητών λυκείου επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους, δένοντας τον λαιμό του με πετονιά.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται πως το πρωτοφανές σκηνικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή (31/3) κατά την διάρκεια διαλείμματος. Τότε η ομάδα των έξι που βρίσκονταν σε σχολική αίθουσα, περικύκλωσε και ακινητοποίησε το θύμα.

Τότε, ο ανήλικος «μη μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να τον τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας του σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά τη διάρκεια της πράξης αυτής οι ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη».

Εκτός από την σύλληψη των τεσσάρων ανηλίκων (που κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους) για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, οι αρχές ψάχνουν άλλους δύο ανήλικους που φέρεται να εμπλέκονται στην επίθεση. Έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος τους.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει στην όψιμη ανακοίνωσή του, το Αρσάκειο δηλώνει πως έχει υποβληθεί «κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

«Μεγάλη αναστάτωση»

Το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ενδοσχολική κοινότητα, με τα παιδιά να είναι ανήσυχα και τους καθηγητές τους να προσπαθούν να τα ηρεμήσουν, όπως δήλωσε μαθήτρια στο newsbomb.gr.

 «Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στο δικό μας Γυμνάσιο και Λύκειο. Γίνονται πάρα πολλά, οι καθηγητές μας το γνωρίζουν και προσπαθούν να μας ηρεμήσουν. Ακούγονται πολλά, ως ένα σημείο μπορεί να μην αληθεύουν, υπάρχουν και υπερβολές. Το περιστατικό έγινε παρόλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλη μαθήτρια ανέφερε πως οι δράστες δεν παραβρέθηκαν στο σχολείο σήμερα. «Δεν ξέρω αν έχουν απομακρυνθεί ή αν είναι στην αστυνομία. Πάντως δεν ήρθαν στο σχολείο», είπε.

Το θύμα δεχόταν εκφοβισμό συστηματικά

Συμμαθητής και φίλος του 15χρονου θύματος υποστήριξε πως όλα έγιναν σε σχολική αίθουσα που βρίσκεται δίπλα στην υποδιευθύντρια του γυμνασίου και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα, όπως είπε ο μαθητής.

Μάλιστα, ο ανήλικος αποκάλυψε πως ο φίλος του δεχόταν συστηματικά bullying από συμμαθητές του και πως μετά το συμβάν είχε εγκαύματα στον λαιμό από την πετονιά. «Μπήκαν μέσα στην τάξη, τον έδεσαν και του τρίβανε τον λαιμό με την πετονιά. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δίπλα από τις τάξεις της Γ' Γυμνασίου, ήταν οι τάξεις της υποδιευθύντριας, δεν κατάλαβε τίποτα», είπε ο ανήλικος συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε:


«Το παιδί είχε έγκαυμα από την πετονιά, από το τρίψιμο. Έχει δύο σημάδια. Το παιδί τώρα είναι μια χαρά. Δεχόταν πάρα πολύ καιρό bullying. Τον έβριζαν, άλλοι λένε πως τον χτυπούσαν. Αυτό με την πετονιά ίσως έχει γίνει ξανά. Δεν γνωρίζω γιατί το έκαναν αυτό στο ίδιο παιδί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL