Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Πάτρα / Εκκενώθηκε τρένο λόγω προβλήματος στις ράγες – Πώς ο μηχανοδηγός αποσόβησε τα χειρότερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Εκκενώθηκε τρένο λόγω προβλήματος στις ράγες – Πώς ο μηχανοδηγός αποσόβησε τα χειρότερα

Αποβάθρα τρένου
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ακόμη ένα απρόοπτο γεγονός εκτυλίχθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές, την Παρασκευή (31-3), λίγες μέρες πριν επανεκκινήσουν επίσημα τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία είχαν διακοπεί,  έπειτα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το τρένο βρισκόταν στην περιοχή του Καστελλόκαμπου, κοντά στην Πάτρα ο μηχανοδηγός, ακινητοποίησε το συρμό, διότι διαπίστωσε πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες ήταν στραβές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους επιβάτες «εδώ σταματάμε, κατεβείτε όλοι κάτω».

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών, ανέφερε πως, κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου από Πάτρα προς Ρίο, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας εντόπισε με το βλέμμα του ένα σπασμένο κομμάτι στις ράγες. Ο οδηγός σταμάτησε την αμαξοστοιχία και οι επιβάτες κατέβηκαν.

«Ειδοποιήθηκαν αμέσως τα κλιμάκια των τεχνικών του ΟΣΕ, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο για να επιδιορθώσουν τη βλάβη» λέει ο κ. Γενιδούνιας, ο οποίος συμπληρώνει πως τα δρομολόγια σε εκείνο το σημείο διακόπηκαν για περίπου δύο ώρες. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 13.00 και από τις 16.30 και μετά τα δρομολόγια επανεκκίνησαν.

Ενδεικτικά είναι τα όσο είπε ένας φοιτητής, που ήταν μέσα στο τρένο, ο οποίος εξ αρχής ανέφερε ότι «πολλοί είναι οι φοιτητές που προτιμούν τον προαστιακό επειδή το εισιτήριο είναι φτηνό συγκριτικά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης».

Ταυτόχρονα, ο φοιτητής υποστήριξε ότι ο κόσμος έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τα λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τους μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα. Κάποια στιγμή, όπως αναφέρει ο φοιτητής «μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει το τρένο. Ταυτόχρονα, ειπώθηκε «να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει».  Σε αυτό το πλαίσιο, «ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη», δήλωσε ο φοιτητής, τονίζοντας ότι τότε σταμάτησε το τρένο.

Μία άλλη επιβάτιδα, είπε «μαγεία, μία μαγεία με αυτή τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Επίσης, συμπλήρωσε «εμένα δεν με πειράζει να περιμένω, να περιμένω. Η ασφάλεια;  Γιατί να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο, κάτι σοβαρό έγινε. Μάλιστα, η επιβάτιδα είπε κάτι άλλο, πολύ σημαντικό, καθώς ανέφερε ότι «εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή. Αυτή τη λέξη μου είπε. Και ήθελε να κουκουλώσουμε το θεματάκι».

Τέλος, η επιβάτιδα υποστήριξε ότι «Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, τίποτα άλλο.  Καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL