Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Λάρισα / Σοκάρει η δραματική ιστορία πίσω από το νεκρό βρέφος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα / Σοκάρει η δραματική ιστορία πίσω από το νεκρό βρέφος

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας/Facebook

Νεκρό φαίνεται πως γεννήθηκε το μωρό που βρέθηκε θαμμένο σε αγροτική περιοχή της Λάρισας, μετά την εισαγωγή της μητέρας του στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι βάσει των πληροφοριών η 37χρονη μητέρα εισήχθη την Τετάρτη (9/3) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με  τους γιατρούς να διαπιστώνουν προϋπάρχοντα τοκετό. 

Την επόμενη ημέρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αστυνομικοί βρήκαν το βρέφος θαμμένο σε αγροτική περιοχή, κοντά στο σπίτι όπου μένει η 37χρονη μητέρα, η οποία - όπως και η οικογένειά της - ασχολείται με την κτηνοτροφία. Οι συγγενείς της γυναίκας σε μια πρώτη κατάθεσή τους υποστηρίζουν πως το μωρό γεννήθηκε νεκρό.

Η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε ότι «το αποτέλεσμα της νεκροτομής δείχνει πως το βρέφος πέθανε ενδομητρίως, ενώ το μωρό γεννήθηκε στη συνέχεια νεκρό μετά από έναν εργώδη (σ.σ επίπονο και δύσκολο) τοκετό. Μάλιστα, η μητέρα κυοφορούσε το νεκρό μωρό από 5 έως 7 ημέρες».

Σύμφωνα με την κ. Κούση, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί για την ώρα, η ίδια όμως τονίζει πως έχει ήδη παραγγελθεί και πλήρης ιστοπαθολογική εξέταση για το βρέφος, για να επιβεβαιωθεί το πρώτο πόρισμα αλλά και να απαντηθεί το ερώτημα από τι προήλθε ο ενδομήτριος θάνατος. 

Η ιατροδικαστής ανέφερε ακόμα ότι το νεκρό μωρό υπολογίζεται ότι είχε συμπληρώσει τις 28 με 30 εβδομάδες κύησης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», ούτε η ίδια, ούτε η οικογένειά της είχαν καταλάβει ότι η γυναίκα είχε φτάσει πια στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Επίσης, δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος είναι ο πατέρας του βρέφους.

Την Τρίτη (7/3) - και ενώ το βρέφος ήταν ήδη πέντε μέρες περίπου νεκρό - η 37χρονη πήγε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και ανέφερε έντονη ενόχληση στη μέση της, με τον ορθοπεδικό να της κάνει  παυσίπονη ένεση, να της συστήνει φαρμακευτηκή αγωγή και να την παραπέμπει για εξετάσεις.

Την επόμενη μέρα, 8/3/2022, η γυναίκα φέρεται να γέννησε με εργώδη τοκετό το βρέφος. Το απόγευμα πήγε εκ νέου στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και ανέφερε πάλι ισχυρούς πόνους λόγω έμμηνου ρύσης. Οι γιατροί στην Ελασσόνα πραγματοποίησαν τότε υπέρηχο κοιλίας, διαπιστώνοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Έτσι, κάλεσαν ΕΚΑΒ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και η γυναίκα διακομίστηκε με έντονη αιμορραγία. Το βρέφος βρέθηκε μία μέρα μετά, από τους αστυνομικούς

Μιλώντας στην «Κ» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης είπε ότι η γυναίκα εξετάστηκε πρώτα στη γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου και επειδή της αφαιρέθηκε ο πλακούντας σε κατάσταση έντονης σηψαιμίας, μαζί με τον ομφάλιο λώρο, η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. 

«Σήμερα, είναι καλύτερα στην υγεία της και σε σταθερά βελτιούμενη κατάσταση. Έχει αποφύγει τον κίνδυνο» πρόσθεσε ο κ. Κατσικονούρης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL