Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιομηχανική εγκατάσταση στον Ασπρόπυργο, στο 16ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά στον χώρο επαγγελματικού κτηρίου στον #Ασπρόπυργο Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 23, 2022
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με αποτέλεσμα το 112 να στείλει μήνυμα με το οποίο προτρέπει τους κατοίκους και όσους βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να απομονώσουν καλά πόρτες και παράθυρα.
Ειδικότερα το μήνυμα του 112 αναφέρει «αν βρίσκεστε στον Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση».
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) November 23, 2022
🆘 Αν βρίσκεστε στον #Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα
❗️Κλείστε τα παράθυρα & μείνετε μακριά από υαλοπίνακες
❗️Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
ℹ️ https://t.co/fYud9256rL@pyrosvestiki@hellenicpolice

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 13 οχήματα με 24 πυροσβέστες ενώ μεταβαίνει και ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ .

#Πυρκαγιά σε χώρο επαγγελματικού κτηρίου, στο 16ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή του #Ασπρόπυργος.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 23, 2022
Επιχειρούν 30 #πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ μεταβαίνει ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.
Το Forecast Weather Greece, σε ανάρτησή του στο Facebook προειδοποίησε ότι είναι πιθανό ο καπνός να κατευθυνθεί προς το Λεκανοπέδιο Αττικής και συνέστησε την προσοχή των πολιτών.
Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν σε βίντεο και φωτογραφίες τους πυκνούς καπνούς.
Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο #φωτιατωρα #φωτιαΑσπροπυργος #φωτιαελληνικαπετρελαια #πετρογκαζ pic.twitter.com/KE4iPcnFLT
— Αγγελική (@aggelikipks) November 23, 2022