Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ιωάννα Κολοβού / Οργή λαού έξω από το σπίτι της - Οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον κλητήρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννα Κολοβού / Οργή λαού έξω από το σπίτι της - Οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον κλητήρα

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδηλώνουν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με πορεία στου δρόμους του Ζωγράφου μέχρι την πλατεία Γαρδένιας ολοκληρώθηκε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Άνω Ιλίσια έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, όπου το πρωί εκτυλίχθηκαν απαράδεκτες εικόνες όταν αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας έβγαλαν με τη βία την δημοσιογράφο, λόγω έξωσης.

Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στην Ιωάννα Κολοβού Την ώρα μάλιστα που ο δικαστικός κλητήρας έβγαινε από το σπίτι, ο κόσμος που είχε μαζευτεί εξέφρασε την οργή του, με τους αστυνομικούς να τον φυγαδεύουν.

Η Ιωάννα Κολοβού μιλώντας στο avgi.gr χαρακτήρισε «πολύ τραυματικό και πολύ σοκαριστικό» αυτό που έζησε το πρωί, όταν η αστυνομία έσπασε την πόρτα του σπιτιού της προσθέτοντας ότι «δεν περίμενα σε ένα κράτος δικαίου, σε μια δημοκρατία να υποστώ αυτό το πράγμα».

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών, εξώσεις στις βίλες των αφεντικών», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

https://youtu.be/PWwpWsvrHs4

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το σπίτι βρέθηκαν η Ρένα Δούρου, η Όλγα Γεροβασίλη ο Νίκος Παππάς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

avgi.gr
https://www.youtube.com/watch?v=G4aotDZbPqg

Το πρωί αστυνομικές δυνάμεις και δικαστικός κλητήρας εισέβαλαν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια και έβγαλαν τη δημοσιογράφο, η οποία κατήγγειλε ότι τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. τη χτύπησαν.

Αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας προχώρησαν σε καταγραφή των αντικειμένων του σπιτιού, ενώ όπως είπε συνταξιούχος δημοσιογράφος, δεν την άφηναν να είναι παρούσα, επιτρέποντάς τη να πάρει μόνο ένα ρούχο και τις δύο γάτες της.

https://www.youtube.com/watch?v=oI_KhWmLu2k
avgi.gr

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επέλεξε να σχολιάσει την απάνθρωπη εικόνα της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου με τεχνοκρατικούς όρους, προσεγγίζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών με την εμμονή ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=rXK1L49hgB0

 

avgi.gr
https://www.youtube.com/watch?v=ul1MLTzkbd0

Φωτογραφίες/βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL