Live τώρα    
ΑΠΘ – Πτώση φοιτητή / «Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα - Τώρα είμασταν 200» - Τι κατήγγειλε φοιτήτρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ – Πτώση φοιτητή / «Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα - Τώρα είμασταν 200» - Τι κατήγγειλε φοιτήτρια

ΑΠΘ
(EUROKINISSI/MOTION TEAM)

«Είναι τραγικό που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αναγνωριστεί η κατάσταση στα πανεπιστήμια» τόνισε στην ΕΡΤ φοιτήτρια που ήταν παρούσα στην πτώση του 19χρονου φοιτητή από το παράθυρο αίθουσας του τρίτου ορόφου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών συνωστισμού στο μάθημα.

«Ήμουν στην αίθουσα και θα άρχιζε το μάθημα, όταν ξαφνικά ακούσαμε “έπεσε το παιδί”. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Πήγαμε στο παράθυρο και καταλάβαμε ότι έπεσε από τον 3ο όροφο» περιέγραψε η φοιτήτρια.

Όπως είπε, το σοκ που υπέστησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα ήταν μεγάλο, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι χρειάστηκαν ώρα για να μπορέσουν να κατέβουν και να δουν από κοντά το θέαμα του συμφοιτητή τους να βρίσκεται στο έδαφος, έχοντας πέσει από το παράθυρο του 3ου ορόφου. 

«Είμαστε πάρα πολλά άτομα επειδή έχουν συμπτύξει τα τμήματα. Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα» κατήγγειλε. 

«Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Και οι καθηγητές το λένε να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μπορούμε να πάρουμε ανάσα και για λόγους υγιεινής. Το παιδί, από ό,τι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε» ανέφερε η φοιτήτρια.

Σήμερα Τετάρτη η Νομική Σχολή του ΑΠΘ θα παραμείνει κλειστή μετά το χθεσινό τραγικό συμβάν. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φοιτητών για τις συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα. Η πρώτη είναι για  τις 10 το πρωί στην Κοσμητεία της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η δεύτερη για τις 12 το μεσημέρι έξω από την Πρυτανεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου εμφανίστηκε σήμερα στα τηλεπαράθυρα σε ρόλο σχολιαστή, χωρίς να αναλάβει καμιά ευθύνη, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς χιλιάδες φοιτητών για το τρομακτικό περιστατικό.

«Όσοι έχουμε υπάρξει φοιτητές έχουμε βρεθεί στη θέση αυτού του παιδιού» είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ αφήνοντας ενεούς τους τηλεθεατές και τους γονείς των χιλιάδων φοιτητών. Ο Νίκος Παπαϊωάννου αρκέστηκε να πει πως το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρόβλημα που απέδωσε στην υποστελέχωση του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.  

(Φωτογραφία αρχείου)
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0