Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C23.0°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C21.1°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
19.9°C25.4°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
2 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
2 BF 88%
Κυπαρισσία / Στον εισαγγελέα ο πατέρας για την κακοποίηση του βρέφους - Κρατείται και η μητέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυπαρισσία / Στον εισαγγελέα ο πατέρας για την κακοποίηση του βρέφους - Κρατείται και η μητέρα

Περιπολικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Φωτογραφία αρχείου (INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΠΕΤΣΙΚΑΣ)

Στις 10.15 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να μεταφερθεί ο πατέρας του βρέφους 4 μηνών που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, της κατοχής ναρκωτικών και της οπλοκατοχής. Ο συλληφθείς φέρεται να έχει παραδεχθεί ήδη στους αστυνομικούς ότι το άτυχο βρέφος έκλαιγε και το ταρακούνησε βίαια. Το πιθανότερο είναι η υπεράσπισή του να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να εξετάσει την δικογραφία πριν προχωρήσει στην απολογία.

Οι Αρχές κρατούν και την μητέρα του παιδιού, καθώς και αυτή αντιμετωπίζει από κοινού τις κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών και οπλοκατοχής για τα όσα εντόπισε η αστυνομία στην κατοικία του ζευγαριού (πιστόλι, φυσσίγια και κάνναβη).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο τραυματισμός του βρέφους έγινε ενώ στην κατοικία του ζευγαριού βρισκόταν μόνο ο πατέρας, με την μητέρα να βρίσκεται στην εργασία της. Ο 20χρονος αντέδρασε βίαια στο κλάμα του μωρού (όταν το είδαν οι γιατροί είχε αιματώματα στα μάτια και σπασμένα πλευρά). 

Το βρέφος εμφάνισε σπασμούς και το πήγαν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν την σοβαρότητα της κατάστασής του  και έδωσαν εντολή να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Προσδιορίστηκαν ενδείξεις στα συμπτώματά του που συντείνουν στο «σύνδρομο της ανατάραξης», που προκαλείται όταν ένα τόσο ευαίσθητο σώμα όσο ενός βρέφους λίγο μηνών ταρακουνιέται έντονα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκληθούν αφενός εγκεφαλικές βλάβες και νευρολογικά προβλήματα, όσο και τραυματισμό του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης.

Ο κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του βρέφους επέβαλε τελικά να διακομιστεί στην Αθήνα και το «Αγία Σοφία», όπου και διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ. Οι γιατροί ενεργοποίησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την διερεύνηση εγκλημάτων οικογενειακής βίας και οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του πατέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL