Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Χανιά / Επίθεση με αιμηρό αντικείμενο εναντίον δικηγόρου έξω από τα δικαστήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά / Επίθεση με αιμηρό αντικείμενο εναντίον δικηγόρου έξω από τα δικαστήρια

αστυνομία μηχανές
EUROKINSSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (Φωτογραφία αρχείου)

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο δέχθηκε δικηγόρος στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr o Μανώλης Παπαδομανωλάκης συνομιλούσε με δύο πολίτες, όταν άγνωστος, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και έφυγε. Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.

«Δεν αντιλήφθηκα τίποτα, εγώ συζητούσα και ξαφνικά ένιωσα το χτύπημα με κάτι αιχμηρό», δήλωσε ο Μ. Παπαδομανωλάκης και πρόσθεσε ότι «σίγουρα η επίθεση αυτή δεν αφορά στο δικαστήριο που είχα σήμερα».

Ο ίδιος μιλώντας στο flashnews.gr σημείωσε ότι το τραύμα ήταν επιπόλαιο, ωστόσο σημείωσε ότι «το σοκαριστικό ήταν ότι δεν υπήρχαν “συνθήκες” που να προδικάζουν την επίθεση. Κάποιος με καλυμμένα, δηλαδή, χαρακτηριστικά, από πίσω μου και εντελώς αιφινιδιαστικά, έξω από τον χώρο των δικαστηρίων, κοντά στη στάση του λεωφορείου».

Παράλληλα σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ο δράστης να ήθελε κάνει κάτι χειρότερο, ο δικηγόρος απάντησε ότι «δεν ξέρω αν ήμουν μόνος, αν θα συμπεριφερόταν ο δράστης, διαφορετικά. Προφανώς η επίθεση έγινε λόγω της ιδιότητάς μου. Οι δικηγόροι είμαστε στόχοι».

«Είμαι 31 χρόνια δικηγόρος. Έχω αναλάβει πολλές και δύσκολες υποθέσεις. Δεν έχω ταυτιστεί με πελάτη μου. Είμαι μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, είμαι γνωστός Χανιώτης. Είναι μια επίθεση απέναντι σε όλους τους δικηγόρους. Είναι πρωτοφανής η επίθεση», σημείωσε ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Το αιματηρό περιστατικό καταδικάζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων κάνοντας λόγο για «εγκληματική επίθεση».

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει αυτή την εγκληματική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου. Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος υπηρετεί με δικαιοσύνη και παρρησία τον εντολέα του και προσπαθεί αν δώσει στο δικαστή την πλευρά του εντολέα του από νομικής επιστήμης και ιστορικής αξίας το ποιο είναι το αληθές γι’ αυτόν και συνεπάγεται ότι ο δικηγόρος δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε αντίδικο. Ο δικηγόρος δεν έχει αντίδικο, ο δικηγόρος είναι προασπιστής του δικαίου. Και ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι ένας συνάδελφος συνετός, χαμηλών τόνων».

Για το περιστατικό πήρε θέση και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βίαιη σωματική επίθεση στον συνάδελφο Μανώλη Παπαδομανωλάκη, δικηγόρο Χανίων, σύμβουλο του τοπικού Δικηγορικού συλλόγου και γνωστό για την κοινωνική και αγωνιστική του δράση. Η επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί (23/9/2022), έξω από τα δικαστήρια, και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της (χτύπημα στον λαιμό με αμβλύ αντικείμενο, καλυμμένα χαρακτηριστικά δράστη, απρόκλητη επίθεση) προκύπτει ότι ήταν προμελετημένη και θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Μετά την επίθεση ο συνάδελφος μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες. Απαιτούμε τη σύλληψη και την τιμωρία του δράστη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και τους οικείους του», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL