Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Θεσσαλονίκη / Συνελήφθη εκπαιδευτικός με σχεδόν 10.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Συνελήφθη εκπαιδευτικός με σχεδόν 10.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

αστυνομία δικαστήρια Θεσσαλονίκη
INTIME/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη σύλληψη ενός εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αρχικά εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του και στη συνέχεια, σε έρευνα στο σπίτι του 56χρονου καθηγητή, κατασχέθηκαν από τρεις σκληρούς δίσκους και usb συνολικά 9.507 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στα αρχεία περιλαμβάνονταν φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών.

Ο 56χρονος μετήχθη το πρωί στην εισαγγελέα που τον παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε χωρίς να ζητήσει προθεσμία. Στη συνέχεια, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες περί διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «κατέβαζε» σωρηδόν αρχεία από το διαδίκτυο κι ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε και το επίμαχο πορνογραφικό υλικό. «Δεν γνώριζα το περιεχόμενο, δεν το διαμοίρασα με άλλους χρήστες και πολλά από τα αρχεία ουδέποτε τα άνοιξα», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή, τονίζοντας ότι είναι «θαυμαστής της Τέχνης» και ότι αναζητούσε στο διαδίκτυο υλικό, το οποίο συνδέεται με την Τέχνη.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL